Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gonda bojuje o F1. Čaká ho svetová séria v špeciáli

Opäť má najvyššie ambície. V špičkovom aute, ktoré je novinkou vo svete motoršportu, môže naplno ukázať jazdecké kvality. A posunúť svoju kariéru bližšie k vysnenému kokpitu formuly 1.

17.04.2015 16:54
Richard Gonda Foto: ,
Richard Gonda so svojim autom, s ktorým bude tento rok jazdiť seriál Renault Sport Trophy.
debata

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda sa v tomto roku predstaví v prestížnom seriáli World Series by Renault. V Bratislave včera odhalil svoju novú zbraň – prototyp R.S.01. V kokpite okruhového špeciálu s výnimočným výkonom, hlavnou hviezdou v divízii Renault Sport, ho čaká dvanásť pretekov na slávnych európskych tratiach.

„Vždy na začiatku sezóny si dávame najvyššie ciele. Teší ma, že sa nám ich darí plniť. Moje úspechy v motoristických súťažiach nás posunuli vpred a otvorili viacero dverí. Teraz ma čaká ťažšia výzva, no úspech by bol o to väčším zadosťučinením,“ povedal Gonda, európsky šampión F3 Open Cup z roku 2013.

Rodák z Banskej Bystrice bude hájiť farby francúzskeho ART Junior tímu. V minulosti v ňom pôsobili aj hviezdy kráľovnej motošportu ako Lewis Hamilton či Sebastian Vettel.

Najbližšie k slovenským fanúšikom bude Gonda v strede júna na maďarskom Hungaroringu, zajazdí si aj na okruhoch ako Spa v Belgicku (seriál na ňom odštartuje počas posledného májového víkendu) či Nürburgring v Nemecku. Víťaz šampionátu získa právo štartu na legendárnych pretekoch 24 hodín v Le Mans v budúcom ročníku.

„Spomedzi okruhov v kalendári som na tejto svetoznámej trati ešte nejazdil. Štartovať na legendárnej dvadsaťštyriho­dinovke by pre mňa bola veľká méta. Mám špeciálnu motiváciu a verím, že sa mi podarí bojovať o čelo,“ dodal dvadsaťjedenročný jazdec.

Jeho prototyp si môžu pozrieť tento víkend návštevníci bratislavského Autosalónu v prezentačnom stánku Slovakia ringu. Čakajú na nich aj súťaže o zaujímavé ceny.

Kalendár Renault Sport Trophy
1. kolo 3. – 31. mája Spa Francorchamps (Bel.)
2. kolo 13. – 14. júna Hungaroring (Maď.)
3. kolo 29 – 30. augusta Silverstore (V. Brit.)
4. kolo 12. – 13. septembra Nürburgring (Nem.)
5. kolo 26. – 27. septembra Le Mans (Fr.)
6. kolo 17. – 18. októbra Jerez (Šp.)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda