Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klobučník nechal za sebou hviezdy plaveckých bazénov. Má veľkú chuť

Juhoafrický olympijský šampión z Londýna 2012 Cameron van der Burgh aj taliansky mnohonásobný medailista z európskych a svetových šampionátov Fabio Scozzoli boli v nedeľňajšej prsiarskej stovke na plaveckých pretekoch Banská Bystrica Cup 2015 v dlhom bazéne pomalší než slovenský reprezentant Tomáš Klobučník.

30.03.2015 11:06
Tomáš Klobučník Foto: ,
Tomáš Klobučník
debata

Nad sily 24-ročného Topoľčanca bol iba Nemec Marco Koch, ktorý zvíťazil v rekorde mítingu 1:01,64. Klobučník dohmatol za 1:01,71, Van der Burgh finišoval časom 1:01,86 a Scozzoli ako štvrtý za 1:02,99.

„Plávalo sa mi výborne. Vedel som, že to bude náročné a po sobotnej dvojstovke som cítil únavu, ale sústredil som sa na preteky. Mal som výborných konkurentov. Prvú päťdesiatku som sa snažil ísť ľahko a držať sa Fabia. Po obrátke som už šiel do plných. V závere mi síce došli sily a tesne ma zdolal Marco, ale aj tak to boli perfektné preteky,“ komentoval jeden z banskobystrických víkendových vrcholov Tomáš Klobučník, ktorý v sobotu na dvojstovke prsia takisto zaostal iba za Kochom.

„Mám za sebou prvé podujatie z plného tréningu. Veľmi sa teším, že sa mi podarilo zdolať Fabia aj Camerona. V poslednom čase som dostal obrovskú chuť do tréningov a plávania,“ pridal v rakúskom Grazi žijúci člen VŠC Dukla Banská Bystrica, ktorého doterajším kariérnym vrcholom je 5. miesto vo finále dvojstovky na majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v katarskej Dauhe 2014. Predolym­pijská sezóna 2015 je pre plavcov mimoriadne dôležitá, vyvrcholí augustovým svetovým šampionátom v ruskej Kazani.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Klobučník