Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rehák Štefečeková vybojovala bronz, miestenku do Ria nie

Slovenskej reprezentantke Zuzane Rehák Štefečekovej nevyšiel ani druhý pokus v roku 2015 získať olympijskú miestenku.

21.03.2015 15:46
Zuzana Rehák Štefečeková Foto: ,
Zuzana Rehák Štefečeková.
debata

Na druhom tohtoročnom podujatí Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní v Al Aine (SAE) síce skončila v trape žien na bronzovom stupienku, ale na vybojovanie si účasti v Riu de Janeiro to tentoraz nestačilo.

Rehák Štefečeková sa na rozdiel od mexického Acapulca, kde začiatkom marca skončila až 26., prebojovala v sobotu medzi elitnú šesticu, ktorá mala kompletne šancu zabojovať nielen o medailové pozície, ale aj o účasť na OH 2016. Ani jedna zo semifinalistiek totiž ešte nemala na konte miestenku. Zverenka trénera Branislava Slamku sa v konkurencii 62 štartujúcich dostala do vyraďovacej časti, kde sa začínalo od nuly, vďaka zvládnutej druhej a tretej položke, v ktorých urobila len jednu chybu. Rodáčka z Nitry dosiahla 71 terčov (22–25–24), čo bol štvrtý najlepší výkon v kvalifikácii.

V semifinále potom trafila 13 z 15 terčov (zaváhala pri v poradí siedmom a štrnástom), lenže rovnaký počet mali na svojom konte aj ďalšie tri súperky, a tak nasledoval dodatočný k. o. rozstrel. V ňom sa rozhodlo, kto postúpi spolu s Alessandrou Perilliovou zo San Marína (14) do finále a zároveň získa aj olympijskú miestenku pre svoju krajinu. Drámu najlepšie zvládla Talianka Silvana Stancová, ktorá bola o jeden terč úspešnejšia ako Rehák Štefečeková i Natalie Ellen Rooneyová z Nového Zélandu.

Fínka Satu Mäkeläová-Nummelová vypadla v rozstrele z hry o účasť v bojoch o medaily ako prvá. Pre 31-ročnú Slovenku zostal „len“ boj o 3. miesto, v ktorom napriek trom nepresným výstrelom zdolala Rooneyovú 12:11 a ako útechu si z Al Ainu odnáša prvé medailové umiestnenie na vrcholnom podujatí v sezóne. Rehák Štefečeková si celkovo vybojovala zatiaľ dvadsaťosem individuálnych cenných kovov z vrcholných podujatí, ako sú OH, MS, ME a SP (8 – 10 – 10), z toho dvadsaťšesť seniorských (8 – 10 – 8).

V kategórii mužov majú trapisti za sebou prvú časť kvalifikácie. Na čele je priebežne dvojica s plným počtom 50 terčov – Čech David Kostelecký a Daniele Resca z Talianska. Zo Slovákov si nádejnú pozíciu zatiaľ drží Erik Varga, ktorý je s jednou chybou trinásty. Marián Kovačócy figuruje so 46 terčmi na 64. priečke a Boris Stanko sa spomedzi 115 strelcov nachádza na 109. poste so 40 terčmi.

Výsledky – sobota:

Trap, ženy (konečné poradie): 1. Silvana Stancová (Tal.) 72 b. (v kvalifikácii) – semifinále 13+6, finále 11, 2. Alessandra Perilliová (San Maríno) 73 – semifinále 14, finále 10, 3. Zuzana Rehák Štefečeková (SR) 71 – semifinále 13+5, o 3. miesto 12, 4. Natalie Ellen Rooneyová (N. Zél.) 71 – semifinále 13+5, o 3. miesto 11

Trap, muži (poradie po I. časti kvalifikácie – 50 terčov): 1. David Kostelecký (ČR) a Daniele Resca (Tal.) po 50, … 13. Erik Varga 49, 64. Marián Kovačócy 46, 109. Boris Stanko (všetci SR) 40

debata chyba
Viac na túto tému: #športová streľba #Zuzana Rehák Štefečeková