Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrašnová nepostúpila do finále súťaže guliarok, na najlepšie jej chýbali metre

Slovenskej reprezentantke Martine Hrašnovej sa nepodarilo postúpiť do finále súťaže guliarok na halových majstrovstvách Európy v atletike v Prahe.

05.03.2015 18:02
Martina Hrašnová Foto: ,
Martina Hrašnová na halových ME v Česku.
debata

Vo štvrtkovej popoludňajšej kvalifikácii hodila špecialistka na hod kladivom 13,39 m, čo stačilo na konečné 14. miesto. Hrašnovej sa nepodarilo ohroziť slovenský rekord 15,79 m, za ktorým na februárových M-SR zaostala len o 19 cm.

Tridsaťjedenročná členka VŠC Dukla Banská Bystrica zažila na halovom kontinentálnom šampionáte premiéru, prvé dva pokusy mala neplatné, v treťom dosiahla 13,39 m. Pod holým nebom má zo súťaží kladivárok na ME už dve strieborné medaily. Hrašnová dlho v Prahe nepobudne. Hneď po súťaži odcestuje domov, aby pokračovala v prípravách na budúcotýždňový zimný Európsky pohár vo vrhoch v Leirii, kde sa predstaví už v tradičnom kladive.

Napokon sa v kvalifikácii o osem miesteniek do finále predstavilo štrnásť guliarok, limit 17,85 m splnili len Maďarka Anita Mártonová (18,44) a Bieloruska Julia Leanciukovová (18,33). Ďalších šesť guliarok postúpilo na základe výkonov. Hrašnovej by na účasť v elitnej osmičke nestačil ani slovenský rekord, potrebných bolo aspoň 16,78 m.

Výsledky – halové majstrovstvá Európy v atletike v Prahe:
ŽENY
Guľa – kvalifikácia (8 najlepších do finále): 1. Anita Mártonová (Maď.) 18,44, 2. Julia Leanciuková 18,33, 3. Aľona Abramčuková (obe Bielor.) 17,80,… 14. Martina Hrašnová (SR) 13,39

debata chyba