Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovincov trápia zranenia i neúčasť opôr

Prvý sa vracia na kurty po jeden a pol ročnej prestávke. Druhý sa pred necelými tromi týždňami podrobil operácii. Ďalší sú vo svetovom rebríčku až za hranicou piatej stovky.

04.03.2015 16:50
Blaž Rola Foto: ,
Blaž Rola zo Slovinska.
debata

Pohľad na aktuálnu súpisku slovinského daviscupového tímu, ktorý sa od zajtra do nedele predstaví v bratislavskom súboji s domácim tímom, naznačuje, že hostia budú v pozícii jednoznačného outsidera. Kapitán Blaž Trupej má k dispozícii kvarteto Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Tom Kočevar-Dešman a Mike Urbanija. Ani jeden z nich sa nenachádza v elitnej svetovej stovke.

Jednotkou tímu je Kavčič – 110. hráč rebríčka ATP. Jeho účasť je však zatiaľ otázna. Pred necelými tromi týždňami sa totiž podrobil operácii chodidla. „Nebol to komplikovaný zákrok. Pri behu však stále pociťujem bolesť. Pozitívom je, že môj stav sa rýchlo zlepšuje,“ uviedol na tlačovej besede Kavčič, ktorý je na tvrdom povrchu silný. Vlani sa na grandslamovom US Open prebojoval do tretieho kola, keď zdolal domáceho Donalda Younga i nasadeného Francúza Jérémyho Chardyho.

„Videl som ho odohrať mimoriadne kvalitné zápasy. Dokáže udržať loptu v hre, výborne sa pohybuje. Svoj výkon vie podporiť dobrým podaním. Nesmieme ho podceniť,“ upozorňuje Miloslav Mečíř, kapitán slovenského výberu, ktorý sa predstaví v najsilnejšom zložení – Martina Kližana, Lukáša Lacka a Norberta Gombosa podporí špecialista na štvorhru Igor Zelenay.

Naopak, Slovincom bude s istotou chýbať Aljaž Bedene (115. v rebríčku), ktorý by mal už čoskoro reprezentovať Veľkú Britániu. Do Národného tenisového centra možno ešte na poslednú chvíľu dorazí v súčasnosti najlepší slovinský tenista – Blaž Rola (97.).

V jeho prospech hovorí fakt, že na blížiacom sa turnaji v Indian Wells bude štartovať v hlavnej súťaži. V prípade kvalifikačných povinností by musel odletieť za oceán o dva dni skôr. „Bez Rolu a Bedeneho by bol súper výrazne oslabený,“ tvrdí Mečíř. „Keby však boli Slovinci v najsilnejšej zostave, boli by naozaj nepríjemní,“ dodáva Lacko.

Slovenská dvojka má skúsenosti so slovinským tenisom. So Žemljom odohral dva zápasy a zaznamenal jedno víťazstvo. „Má za sebou jednu, dve dobré sezóny. Motal sa okolo štyridsiateho či päťdesiateho miesta. Je to šikovný hráč, v poslednom čase ho však sužujú zdravotné problémy,“ hovorí piešťanský rodák, ktorý sa vyjadril aj ku kvalitám Kavčiča. „Považujem ho za veľmi nevyrovnaného tenistu. Vie odohrať dobrý i slabý zápas. Neviem, čo od neho očakávať.“

Tak, ako väčšinou, dôležitú úlohu môže zohrať v stretnutí Davisovho pohára sobotňajšia štvorhra. V nej to nebudú mať Slováci podľa Mečířových slov vôbec jednoduché. „Žemlja má obrovské skúsenosti. V minulosti už dokázal zdolať svetové páry,“ tvrdí šéf slovenskej lavičky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Blaž Kavčič