Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendy sa už pripravujú na zápas storočia. 50 cent verí Mayweatherovi

Po napätých rokovaniach sa boxerské legendy Floyd Mayweather a Manny Pacquiao nakoniec stretnú vo vzájomnom súboji.

04.03.2015 14:00
Floyd Mayweather, Manny Pacquiao Foto: ,
Floyd Mayweather (vľavo) a Manny Pacquiao.
debata

Zápas je naplánovaný na 2. mája v Las Vegas a nebude to len „bitka“ najlepších boxerov súčasnosti, ale aj stretnutie, v ktorom každý úder bude mať hodnotu niekoľko miliónov amerických dolárov. Pre oboch z nich.

Dva mesiace pred úvodným gongom pästiari rozložili svoje tréningové tábory, čoskoro 38-ročný Američan v telocvični v Las Vegas, Filipínec Pacquiao v Los Angeles.

Mayweather sa pripravuje v spoločnosti otca a strýka, o spoluprácu údajne tiež požiadal svojho bývalého súpera DeMarcusa Corleyho, ktorý má poslúžiť ako sparingpartner.

Podľa amerických médií sa aj Pacquiao na zápas, po ktorom obom borcom rozdelia 300 miliónov USD, pripravuje s nebývalou intenzitou. Filipínec dokonca zverejnil na sociálnych sieťach videá, na ktorých trénuje rýchlosť úderov.

„Druhý deň prípravy sa cítim veľmi dobre. Ďakujem fanúšikom za záujem o môj tréning. Boh je vždy dobrý, ďakujem ti pane,“ odkázal predtým, ako jeho tréningové centrum „ukryjú“ pred záujmom verejnosti a médií, aby mohol šiť taktiku na súpera.

Jeho osobný tréner Freddie Roach robí všetko preto, aby sa jeho zverenec namiesto verbálnych prestreliek s Mayweatherom plne sústredil na zápas v Las Vegas. „Manny to nezvykne robiť, naopak, Mayweather je ako Ali, počas súboja veľa rozpráva. Oddychuje opierajúc sa o laná a zároveň vám stále niečo šepká do ucha, len aby vás vyviedol z rytmu. Netuším, ako Manny zareaguje, nesmie sa nechať rozhodiť,“ tvrdí tréner.

Pacquiao mal pôvodne odcestovať na americký kontinent až 8. marca, ohláseným súbojom však pobláznil celú svoju krajinu a pred týmto ošiaľom predčasne ušiel.

„Manny mi zavolal, že na Filipínach je to veľmi bláznivé a radšej sem príde skôr, aby sa mohol sústrediť na tréning. Mať ho tu v predstihu je pre mňa výhodné,“ dodal Roach.

Obaja sa pred veľkým zápasom stretnú ešte raz. Na 11. marca je totiž naplánovaná tlačová konferencia, kde o silné vyhlásenia a urážky nebude núdza.

Populárny americký rapper 50 cent v utorok vyhlásil, že na víťazstvo svojho krajana staví neuveriteľných 1,6 milióna dolárov. „V Las Vegas si ho doslova vychutná,“ verí šoubizová hviezda aj napriek tomu, že práve Pacquiao má k jeho remeslu oveľa bližšie. Na zápas s Mayweatherom sa totiž pripravuje aj tým, že naspieval pieseň, pri ktorej vstúpi do ringu. Skladba má názov „Lalaban ako para sa Pilipino“, teda „Budem bojovať pre Filipíny“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Manny Pacquiao