Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca pre hviezdneho hriešnika. Phelps sa možno predstaví na MS

Hviezdny plavec Michael Phelps možno predsa len bude štartovať na augustových majstrovstvách sveta v Kazani.

04.03.2015 11:53
Michael Phelps Foto: ,
Michael Phelps.
debata

Osemnásťnásobný olympijský víťaz dostal pre jazdu pod vplyvom alkoholu vlani na jeseň disciplinárny trest od amerického zväzu USA Swimming, jeho výkonný riaditeľ Chuck Wielgus však naznačil, že by sa rozhodnutie mohlo zmeniť.

„Je to komplikované, ale sú spôsoby, ako by sa to mohlo podariť,“ povedal Wielgus pre ESPN. Phelps sa ešte pred dištancom kvalifikoval na MS v troch individuálnych disciplínach a mohol by štartovať v troch štafetách.

Dvadsaťdeväťročný Phelps dostal od USA Swimming za riadenie vozidla v opitosti polročný trest, ktorý mu vyprší v apríli. Okrem toho mu zväz zakázal účasť na letných MS v Kazani. Najúspešnejší olympionik histórie sa k možnosti štartu na svetovom šampionáte nevyjadril, každopádne by sa však mal vrátiť k pretekom na aprílovom mítingu v Arizone.

Phelps ukončil kariéru po olympijských hrách v Londýne 2012, pred rokom sa však k športu vrátil s vidinou ďalších Hier v Riu de Janeiro. Jeho comeback ohrozilo septembrové zatknutie za rýchlu jazdu pod vplyvom alkoholu. V decembri dostal na súde ročný trest väzenia s osemnásťmesačnou podmienkou. Nesmie tiež piť alkohol a musí dochádzať na terapiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v plávaní #Michael Phelps