Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talentovaný Homola túži po titule majstra Európy. V novom aute

V predchádzajúcich dvoch ročníkoch Európskeho pohára cestných automobilov (FIA ETCC) si vybojoval tituly vicemajstra. Do tretice by smolu rád prelomil a s novým autom sa túži stať šampiónom.

24.02.2015 18:03
Matej Homola Foto: ,
Automobilový pretekár Matej Homola predstavil nový model auta na rok 2015.
debata

Talentovaný slovenský pretekár Matej Homola odštartuje za svojím snom v sedadle vozidla SEAT Leon Cup Racer.

"Jazdecky i psychicky som dozrel, získal cenné skúsenosti. Napriek tomu, že sa mi nepodarilo získať titul, so svojím výkonom som bol spokojný. Darilo sa mi držať krok s najlepšími, aj keď mali výkonnejšie autá,“ uviedol Matej Homola na včerajšom stretnutí s novinármi.

Uplynulé sezóny odjazdil v BMW, teraz vyrazí na trate so značkou SEAT. "Bude to úplne nová skúsenosť. Doteraz som súťažil v automobile so zadným pohonom, teraz si vyskúšam predný. Je to nesmiere rýchle a dynamické auto. Čaká ma veľa učenia, ale teším sa naň,“ dodal dvadsaťročný rodák z Bratislavy.

V kalendári ETCC je 6 pretekov, prvé na prelome apríla a mája na Hungaroringu. Jediného slovenského zástupcu v ETCC môžu 17. – 21. júna diváci podporiť aj na domácej trati Slovakia Ring. V súvislosti s Matejom Homolom sa spomínala aj účasť v prestížnej sérii majstrovstiev sveta cestných automobilov WTCC.

"Bojovali sme o to, aby sa Matej stal prvým Slovákom vo WTCC. Boli sme veľmi blízko, no nakoniec to nevyšlo. Tímy mali záujem, stroskotali sme na ich obchodných záujmoch i našich finančných možnostiach,“ spresnil Jaroslav Homola, Matejov otec i manažér tímu Homola Motorsport. "Stále sme sa nevzdali účasti v tejto súťaži. Láka nás aj rozbiehajúci sa šampionát TCR, spojený s formulou 1,“ doplnil Homola junior.

Jeden z najúspešnejších slovenských automobilových tímov je známy aj početnými marketingovými aktivitami. Fanúšikovia môžu tentoraz navrhnúť dizajn nového vozidla. Výherca sa odvezie v pretekárskom vozidle SEAT a užije si vozidlo s plnou nádržou na víkend. Informácie budú zverejnené na stránke www.mysmeseat.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Homola