Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z pomalého chlapca je americký hrdina. Brady je synonymum úspechu

Písal sa rok 2000 a ostro sledovaný draft hráčov amerického futbalu sa pomaly blížil ku koncu. V ponuke zostali už iba mladíci s malou perspektívou presadiť sa v NFL a medzi nimi aj dvadsaťdvaročný quarterback z Michiganskej univerzity s nevyšportovanou postavou a slimačím behom.

02.02.2015 13:06
Tom Brady Foto:
Tom Brady po zisku štvrtého Super Bowlu.
debata

V šiestom kole pri 199. výbere sa však na pódium postavili predstavitelia New England Patriots a zahlásili meno, ktoré v tom čase málokto poznal, ale dnes je v Amerike rovnako známe ako prezident Barack Obama. Tom Brady urobil z bostonského tímu jeden z najúspešnejších v histórii NFL a roky pred ukončením svojej aktívnej činnosti si vyárendoval miesto v Sieni slávy amerického futbalu.

Práve rodák z kalifornského San Matea bol kľúčom k zisku Super Bowlu proti obhajcovi trofeje Seattle Seahawks (28–24). „Mnohí nám už neverili. Naša mentálna húževnatosť ale slávila úspech. Nikdy sme nestratili vieru v seba," uviedol muž, ktorý sa po suverénne najsledovanejšej športovej akcii v USA tešil už zo štvrtej trofeje.

Bradyho nikdy nezdobilo atletické telo, medzi quarterbackmi je suverénne najpomalší, svoj hendikep však vynahrádza neuveriteľnou mentálnou silou. Jeho prihrávky sú chirurgicky presné za každých okolností, či už v časovej tiesni, alebo pod tlakom súpera. Pre New England je manžel svetoznámej modelky Gisele Bundchen jednoducho nenahraditeľný.

Tom Brady pôsobil pred draftom naozaj neobratne

Tom Terrific, ako Bradyho prezývajú v kolotoči NFL, je zaslúžene jedným z najlepšie platených športovcov planéty. V roku 2013 mu patrilo 11. miesto so zárobkom 38 miliónov USD, o rok neskôr si prišiel iba na necelé dva milióny, aby sa jeho klub vošiel pod platový strop nastavený vedením súťaže.

Nebojte sa, hviezda „Patriotov“ biedu trieť nebude, už teraz je po Peytonovi Manningovi druhým v poradí v súčte zárobkov spomedzi aktívnych hráčov. Jeho 152 miliónov je však stále iba kvapkou v mori proti tomu, čo zarába jeho manželka. Tridsaťštyriročná brazílska kráska má totiž nakročené k jednej miliarde.

S rozprávkovým bohatstvom sa dajú robiť zázraky. Jeden taký si Brady postavil pri Los Angeles. Okrem 20-miliónového zámočku rozprestierajúcom sa na 1300 m2 si prominentný pár doprial aj nehnuteľnosť za 14 miliónov priamo na Manhattene a luxusný dom stavia aj v okrajovej štvrti Bostonu.

Drahé nehnuteľnosti sú však jediným Bradyho rozmarom. Na rozdiel od svojich menej solventných spoluhráčov si nepotrpí na drahé autá, obrázky z jeho nehody na starom Audi obleteli celý svet.

„Boston je moja rodina. Hrám v najlepšom tíme pod skvelým trénerom, s Patriotmi zostanem do konca kariéry,“ sľubuje quarterback, ktorý zatiaľ neplánuje odložiť šišatú loptu. A v New Englande sú šťastní, lebo kde je Brady, tam je aj úspech.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Brady #New England Patriots