Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Snehová kalamita ovplyvnila aj hokejové a basketbalové zápasy

Husté sneženie a kalamitná situácia na slovenských cestách ovplyvnili aj slovenský športový život, v piatok sa neuskutočnili tri zápasy hokejovej Tipsport extraligy a jeden Slovenskej basketbalovej ligy mužov, zrušili aj jeden sobotňajší duel tejto súťaže.

30.01.2015 18:56
sneh, zima, mráz, kalamita, sneženie, ľad,... Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V hokejovej najvyššej súťaži sa nehrali súboje medzi Nitrou a Popradom, Piešťanmi a Martinom a Skalicou a Žilinou. Popradčania už popoludní avizovali Nitranom, že majú približne polhodinové meškanie, ktoré sa neskôr predĺžilo a pod Zobor ani nedorazili. Martinčania a Žilinčania doplatili na zlú situáciu na diaľnici D1 v okolí Trenčína, kde je cesta pri Zamarovciach upchatá a sú na nej veľké kolóny.

„O termínoch dohrávok dodatočne rozhodne riadiaci orgán súťaže Pro-Hokej,“ informoval riaditeľ Pro-Hokeja Vladimír Paštinský. Piešťany sa s Martinom predbežne dohodli na utorku 3. februára na 18.00 h. Do úvahy v ďalších dvoch prípadoch pripadá nedeľa 8. februára, keďže v súťaži je na budúci týždeň reprezentačná prestávka. Skaličania už tento termín avizujú aj na svojom webe. Vstupenky zakúpené na súboje v Nitre, Piešťanoch i Skalici na piatok zostávajú v platnosti aj na nové termíny.

Z pôvodne päťzápasového programu sa v piatok v Tipsport extralige uskutočnili len dva duely 46. kola. Do Košíc dorazili hráči Dukly Trenčín a v Banskej Bystrici sa hralo regionálne derby medzi HC '05 a HKM Zvolen. Napriek nepriaznivej poveternostnej situácii sa uskutočnilo aj všetkých šesť zápasov I. hokejovej ligy. S menším meškaním začali hrať v Senici, kde privítali Považskú Bystricu, a Topoľčanoch, ktoré sa stretli so Spišskou Novou Vsou.

V basketbalovej SBL nedorazili v piatok do Svitu hráči Banskej Bystrice. Nový termín bude známy po dohode oboch klubov. Odložili aj sobotňajší zápas 31. kola medzi BK Inter Incheba Bratislava a MBK Handlová. Dôvodom sú masívne snehové zrážky, ktoré spôsobili nadmerné zaťaženie strechy Hant arény, domovského stánku BK Inter. Podľa predbežných informácií by stretnutie mohli odohrať na budúci týždeň v utorok alebo v stredu ešte pred víkendovým finálovým turnajom o Slovenský pohár.

Slovenský Hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil v piatok výstrahu pred snežením vo viacerých okresoch. Druhý stupeň výstrahy platil v okresoch Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Revúca, Rimavská Sobota, Poltár, Trnava, Pezinok, Malacky a Bratislava. Výška nového snehu tam mohla dosiahnuť 25 až 40 centimetrov. Pre viaceré okresy na západnom a strednom Slovensku platí výstraha prvého stupňa. Výška nového snehu tam môže dosiahnuť 15 až 25 centimetrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #snehová kalamita