Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičovej vyšiel na ME v krasokorčuľovaní krátky program

Slovenské krasokorčuľovanie môže mať po jedenástich rokoch opäť ženu v najlepšej desiatke na majstrovstvách Európy.

29.01.2015 20:44
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová na ľade v Soči.
debata

Nicole Rajičovej vyšiel vo štvrtok krátky program, skončila na 8. mieste a bez problémov sa kvalifikovala do sobotňajších voľných jázd. Za kvalitne zvládnutú jazdu na hudbu od Nina Rota Téma lásky z Rómea a Júlie dostala od rozhodcov 53,78 bodu a len o necelý jeden bod zaostala za svojím maximom z vlaňajšieho Chorvátskeho pohára.

„S jazdou som veľmi spokojná. Som šťastná, že sa mi všetko podarilo. Išlo sa mi v pohode, lebo som dobre natrénovala. Nebola som nervózna, tešila som sa na tieto preteky. Bola to jedna z najlepších jázd sezóny, najviac sa asi vydaril trojitý rittberger,“ hodnotila po jazde Nicole Rajičová.

Devätnásťročná rodáčka z Garden City v americkom štáte New York, ktorú pripravujú Igor Krokavec s Nikolajom Morozovom, jazdila čisto, vyšli jej jednotlivé komponenty. Výborné zvládla trojitý lutz s dvojitým tulupom na úvod, potom aj trojitý rittberger a dvojitý axel. Členka ŠKP Bratislava predviedla zaujímavú krokovú pasáž.

„Veľmi sme sa sústredili na komponenty, aj sa to prejavilo. V tomto som sa najviac zlepšila oproti minulej sezóne, ale aj skoky mi idú ľahšie. Mojím cieľom bolo odjazdiť to, čo viem. Na konkrétne umiestnenie som nemyslela. Obrovskú halu som počas jazdy nevnímala, až na konci krátkeho programu som sa pozrela, aká je veľká. Bol to príjemný pocit,“ dodala Rajičová, ktorá bola vlani pri svojej premiére na ME sedemnásta.

Slovensko malo naposledy zastúpenie v desiatke na ME v roku 2004 v Budapešti, kde skončila Zuzana Babiaková deviata. V krátkom programe dominovali v Štokholme reprezentantky Ruska. Pred voľnými jazdami vedie Jelena Radionovová (70,46 bodu) pred Jelizavetou Tuktamyševovou (69,02), na tretej priečke figuruje Anna Pogorilá (66,10).

Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Štokholme:
Ženy – poradie po krátkom programe: 1. Jelena Radionovová 70,46, 2. Jelizaveta Tuktamyševová 69,02, 3. Anna Pogorilá (všetky Rus.) 66,10, 4. Kiira Korpiová (Fín.) 60,60, 5. Viktoria Helgessonová 60,37, 6. Joshi Helgessonová (obe Švéd.) 59,55, … 8. Nicole Rajičová (SR) 53,78

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová #ME v krasokorčuľovaní 2015