Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Testová s Csölleyom môžu útočiť na medailu z ME

Slovenskí tanečníci na ľade Federica Testová a Lukáš Csölley môžu vo štvrtkových voľných jazdách útočiť na kvalitné umiestnenie i medailu z majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní.

28.01.2015 23:00
Federica Testová, Lukáš Csölley Foto: ,
Federica Testová a Lukáš Csölley.
debata

V Štokholme predviedli v stredu piaty najlepší krátky tanec, za ktorý dostali 62,91 bodu, čo je dobrý základ pre druhú časť súťaže. Testová s Csölleyom si o vyše tri body zlepšili osobné maximum z CS Volvo Open Cupu 2014 a zároveň utvorili slovenský rekord v krátkom tanci. Na európskom šampionáte štartujú rodáčka z Milána a Bratislavčan spoločne tretíkrát v kariére, pred dvoma rokmi boli sedemnásti, vlani dvanásti. Takisto ako ich súperi v stredu večer tancovali flamenco a paso doble.

„Na ľade sme sa cítili veľmi dobre. Bola som len nervózna z toho, že som nepociťovala žiadnu nervozitu. Neskôr som sa upokojila. Teší nás najmä to, ako sme zajazdili. Pred rokom sme boli na 12. mieste, radi by sme toto umiestnenie zlepšili. Bolo veľmi príjemné, že v hľadisku bolo aj niekoľko slovenských fanúšikov,“ uviedla po jazde Federica Testová a Lukáš Csölley doplnil: „Všetko išlo akoby automaticky, nerozmýšľali sme. Tešíme sa, že sme zlepšili osobné maximum, lebo na ME to vôbec nie je ľahké. Počas sezóny sme tvrdo makali, snažili sa zdokonaliť techniku i komponenty a teraz sa to prejavilo.“

Najlepší krátky tanec predviedli Francúzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. Pár, ktorý sa pripravuje v Montreale, vedie o 1,12 bodu pred Rusmi Jelenou Ilinychovou s Ruslanom Žiganšinom. Tretí sú s minimálnym odstupom ďalších 31 stotín obhajcovia titulu Anna Cappelliniová s Lucom Lanottem. Voľné tance sú na programe vo štvrtok od 18.30 h.

Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Štokholme:
Tance – poradie po krátkom tanci: 1. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 71,06, 2. Jelena Ilinychová, Ruslan Žiganšin (Rus.) 69,94, 3. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 69,63, 4. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (Rus.) 64,95, 5. Federica Testová, Lukáš Csölley (SR) 62,91, 6. Sara Hurtadová, Adria Diaz (Šp.) 62,59

debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Testová #Lukáš Csölley #ME v krasokorčuľovaní 2015