Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kličkova odplata za silné reči: ľahký otras mozgu

Pre bulharského boxera Kubrata Puleva má prehratý súboj o titul majstra sveta ťažkej váhy s Vladimirom Kličkom len ľahké zdravotné následky.

17.11.2014 18:34
Kličko, Pulev Foto: ,
Kubrat Pulev na zemi po tvrdom údere od Vladimira Klička.
debata (14)

Po knokaute v piatom kole sa nepotvrdilo podozrenie na zlomenú lícnu kosť, poranenú čeľusť a pôvodné informácie o silnom otrase mozgu lekári po CT vyšetrení zmenili na ľahký otras. Z ringu však putoval hneď do hamburskej nemocnice a nemohol absolvovať tlačovú konferenciu.

„Vždy si prajem, aby bol športovec po súboji zdravý. Ale taký je šport,“ povedal Kličko potom, čo dostal informáciu, že Pulev má zlomenú lícnu kosť a silný otras mozgu. Tridsaťosemročný Ukrajinec zostal naďalej vládcom profesionálnych organizácií WBA, WBO, IBF aj menšie IBO.

Podľa Klička sú Pulevove šrámy aj odplatou za jeho slovné útoky, ktoré tradične titulovým súbojom predchádzajú. Pulev napríklad povedal, že ukrajinský šampión boxuje ako dievča a nemá srdce.

Bulharský vyzývateľ organizácie IBF inkasoval tvrdé rany hneď od začiatku a už v prvom kole sa ocitol dvakrát na zemi. Viditeľne bol otrasený, ale nabral sily a pokračoval. V treťom kole sa partia trochu vyrovnala, lenže pred koncom piateho kola neubránil Kličkov ľavý hák a arbiter duel predčasne ukončil.

Duel Vladimir Kličko - Kubrat Pulev Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vladimir Kličko zasahuje Kubrata Puleva.

S opuchnutou tvárou bol v nemocnici až do rána. „Nemá nič zlomené, nestalo sa nič zvláštne. Kubrat nechcel ísť do nemocnice, ale doktor potreboval vylúčiť krvácanie,“ povedal Pulevov tréner Otto Ramin agentúre DPA.

Tridsaťtriročný Bulhar v sobotu pred polnocou v Hamburgu prvýkrát našiel premožiteľa, predtým 20 súbojov vyhral. Kličko si v 66. dueli v profi ringu pripísal 63. víťazstvo. Naposledy prehral pred desiatimi rokmi (s Lamonem Brewsterom o titul WBO).

Hneď po úspešnej obhajobe, v poradí už sedemnástej, odletel Kličko do USA za tehotnou snúbenicou Hayden Panettiereovou. Ich prvé dieťa má prísť na svet za dva týždne.

14 debata chyba