Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci bývajú v bývalom kláštore. Nemáme sa na čo sťažovať, tvrdia

Slovenskí cyklisti bývajú počas majstrovstiev sveta v španielskej Ponferrade v bývalom kláštore vo Vilafranca del Bierzo, dedinke nachádzajúcej sa na známej Pútnickej ceste sv. Jakuba do Santiaga de Compostela.

27.09.2014 10:30
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Slováci majú izby v niekdajšom jezuitskom kláštore zo sedemnásteho storočia, ktorý svojmu pôvodnému účelu už dávno neslúži. Jezuiti postavili Alberque San Nícolás El Real ako svoje kolégium, v roku 1767 ich vyhnali a odvtedy má kláštor rôzne využitie. V súčasnosti jeho najväčšiu časť zaberá hotel a hostinec pre pútnikov, rozľahlý kostol je nevyužívaný.

„Mne sa tu veľmi páči,“ povedal o ubytovaní Martin Velits. Slovenská výprava nemá z Vilafrancy del Bierzo ďaleko do dejiska svetového šampionátu, po diaľnici je to necelých 25 km. Na rozdiel od iných výprav nestrácajú slovenskí cyklisti množstvo času na presuny. V Ponferrade je nedostatok ubytovacích kapacít, Medzinárodná cyklistická únia si väčšinu z nich vyhradila pre svojich hostí a priami účastníci svetového šampionátu sa rozptýlili v okruhu 100 km od mesta.

Slováci patria medzi výpravy, ktoré to majú do dejiska najbližšie. „V tomto regióne nebolo jednoduché nájsť ubytovanie pre všetky tímy. Iní sú omnoho ďalej, po tejto stránke je to dobre zabezpečené,“ uviedol Peter Velits.

Slováci majú vo Vilafrance del Bierzo k dispozícii vlastného kuchára, o elitných jazdcov je postarané a vedenie výpravy sa im snaží splniť každú žiadosť.

"Nemáme sa na čo sťažovať. Je dobré, že nie sme ďaleko od centra celého diania. Kuchár nám varí veľmi dobre. Aj po tejto stránke je to dobre zabezpečené,“ doplnil Peter Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Peter Velits #MS v cyklistike