Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halčinovi na MS tesne ušlo finále. Chýbalo mu 67 stotín

Slovenský reprezentant Martin Halčin skončil v semifinále kajaku jednotlivcov na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v americkom Deep Creeku na 11. mieste a nepostúpil do sobotňajšieho finále, v ktorom sa predstaví desiatka najlepších.

20.09.2014 08:24 , aktualizované: 09:35
Martin Halčin Foto:
Martin Halčin.
debata

Dvadsaťštyriročného kajakára pripravil o účasť v boji o medaily dotyk na ôsmej bránke, ktorá sa prechádzala proti prúdu. Bez tejto dvojsekundovej penalizácie by šampionát pre Halčina pokračoval aj v sobotu, keďže finále mu ušlo o 67 stotín sekundy. „Tesne mi to ušlo, do tohto výsledku sa prakticky premietla cela sezóna. Stále mi nejaký kúsok chýbal. Trochu fúkalo a aj preto veľa pretekárov nezajazdilo čisto. Do poslednej chvíle som veril, ale nepodarilo sa,“ poznamenal Halčin.

Druhý slovenský zástupca v semifinále K1 mužov Ján Šajbidor obsadil konečnú 29. priečku. „Mohlo to byť lepšie. Trať bola ťažšia ako kvalifikačná a navyše, bolo dosť veterno a kývajúce sa bránky robili pri nájazdoch celkom problém. Nešlo to, ako som si predstavoval. S dvoma ťukmi som vedel, že to finále určite nebude. Očakával som lepší výsledok, žiaľ, nevyšlo to. Celú sezónu sa mi nedarilo predvádzať presvedčivé výsledky, najlepšie som bol jedenásty na Svetovom pohári v Augsburgu,“ povedal Ján Šajbidor.

Semifinále vyhral Austrálčan Lucien Delfour, ktorý triumfoval o 19 stotín sekundy pred Nemcom Sebastianom Schubertom. Tretí skončil Francúz Boris Neveu. Do finále sa prebojovali až traja Francúzi a po jednom Austrálčanovi, Nemcovi, Poliakovi, Argentínčanovi, Talianovi, Rusovi a Američanovi. Na MS chýbajú pre zranenia dve veľké hviezdy Peter Kauzer zo Slovinska (rameno) a Daniele Molmenti z Talianska (havária tesne pred odchodom do USA). Trochu prekvapujúco sa do finále nedostal ani jeden z Čechov, obhajca titulu Vavřinec Hradílek mal počas sezóny problémy s krčnou platničkou a nedokázal sa po prerušení sezóny vrátiť v jej závere vo vrcholnej forme.

Výsledky – MS vo vodnom slalome:

K1 muži – semifinále (10 najlepších do finále): 1. Lucien Delfour (Aus.) 100,82 (0), 2. Sebastian Schubert (Nem.) 101,01 (0), 3. Boris Neveu 101,90 (0), 4. Mathieu Biazizzo 101,99 (2), 5. Sebastien Combot (všetci Fr.) 103,17 (2), 6. Mateusz Polaczyk (Poľ.) 103,31 (0), … 11. Martin Halčin 105,21 (2), 29. Ján Šajbidor (obaja SR) 111,81 (4)

debata chyba
Viac na túto tému: #MS #vodný slalom #Deep Creek #Martin Halčin