Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pešková siahala na bronz. Štvrtá priečka ju nakopne

Spokojnosť, zadosťučinenie, ale aj mierne sklamanie. Najmä tieto tri pocity vírili hlavou Daniely Demjén-Peškovej po jej poslednom vystúpení na majstrovstvách sveta v streľbe zo všetkých zbraní v Granade.

15.09.2014 12:08 , aktualizované: 15:06
Daniela Pešková Foto:
Daniela Pešková.
debata

Od prvej seniorskej medaily z MS delili tridsaťročnú puškárku SŠŠR MV SR len tri desatiny bodu. Štvrtá priečka v neolympijskej disciplína športovú puška 60 patrí napriek tomu k najlepším výsledkom dvojnásobnej účastníčky olympijských hier v kariére.

„Kúsoček, ktorý ma delil od medaily, veľmi mrzí. Napriek tomu vnímam štvrtú priečku ako skvelý výsledok. Nakopne ma to do ďalšej práce. Vidím, že to má zmysel. Škoda len, že v tejto disciplíne sa nerozdeľujú olympijské miestenky,“ povzdychla si mama jeden a polročnej dcérky Dominicy.

Vydarené vystúpenie v športovej puške jej opäť vrátilo chuť do streľby. Predošlé dva štarty v Granade jej totiž vôbec nevyšli podľa predstáv – vo vzduchovke skončila 85. a v športovej puške 3×20 nepostúpila z eliminácie do kvalifikácie.

„Vzduchovka bola úplná katastrofa. Nezvládla som ju technicky ani psychicky. V druhej disciplíne som mala veľkú smolu. Počas jej druhej fázy sa mi pokazila puška a trafila som jednu päťku. Zbraň som si potom vďaka navigácii od servismanov opravila a nastavila. Ale už som stratu nedobehla. Bez spomínanej päťky by som v pohode postúpila. Aj mi po tých výsledkoch prebleslo hlavou, že som mala radšej ostať na materskej a nevracať sa na strelnicu,“ vysvetľuje.

V športovej puške 60 získala Demjén-Pešková v rámci prípravy na šampionát pred dvoma mesiacmi bronz na podujatí Grand Prix (konalo sa tiež v Granade) a je v nej aj juniorskou majsterkou sveta spred dvanástich rokov. Je táto disciplína jej najobľúbenejšou?

„Tým, že nie je olympijská, tak sa jej ani toľko nevenujeme v tréningu. Sústreďujeme sa najmä na zvyšné dve disciplíny. Neviem, čím to je, že sa mi v nej aj tak darí. Možno pociťujem menší tlak. Aj teraz v Granade som šla na štart uvoľnene,“ vysvetľuje.

Zverenka Michala Slavkovského sa na budúci rok pokúsi vybojovať si miestenku do Ria. „Budem štartovať na čo najviac podujatiach Svetového pohára a verím, že to vyjde,“ vraví odhodlane.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Demjén-Pešková