Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pešková siahala na bronz. Štvrtá priečka ju nakopne

Spokojnosť, zadosťučinenie, ale aj mierne sklamanie. Najmä tieto tri pocity vírili hlavou Daniely Demjén-Peškovej po jej poslednom vystúpení na majstrovstvách sveta v streľbe zo všetkých zbraní v Granade.

15.09.2014 12:08 , aktualizované: 15:06
Daniela Pešková Foto:
Daniela Pešková.
debata

Od prvej seniorskej medaily z MS delili tridsaťročnú puškárku SŠŠR MV SR len tri desatiny bodu. Štvrtá priečka v neolympijskej disciplína športovú puška 60 patrí napriek tomu k najlepším výsledkom dvojnásobnej účastníčky olympijských hier v kariére.

„Kúsoček, ktorý ma delil od medaily, veľmi mrzí. Napriek tomu vnímam štvrtú priečku ako skvelý výsledok. Nakopne ma to do ďalšej práce. Vidím, že to má zmysel. Škoda len, že v tejto disciplíne sa nerozdeľujú olympijské miestenky,“ povzdychla si mama jeden a polročnej dcérky Dominicy.

Vydarené vystúpenie v športovej puške jej opäť vrátilo chuť do streľby. Predošlé dva štarty v Granade jej totiž vôbec nevyšli podľa predstáv – vo vzduchovke skončila 85. a v športovej puške 3×20 nepostúpila z eliminácie do kvalifikácie.

„Vzduchovka bola úplná katastrofa. Nezvládla som ju technicky ani psychicky. V druhej disciplíne som mala veľkú smolu. Počas jej druhej fázy sa mi pokazila puška a trafila som jednu päťku. Zbraň som si potom vďaka navigácii od servismanov opravila a nastavila. Ale už som stratu nedobehla. Bez spomínanej päťky by som v pohode postúpila. Aj mi po tých výsledkoch prebleslo hlavou, že som mala radšej ostať na materskej a nevracať sa na strelnicu,“ vysvetľuje.

V športovej puške 60 získala Demjén-Pešková v rámci prípravy na šampionát pred dvoma mesiacmi bronz na podujatí Grand Prix (konalo sa tiež v Granade) a je v nej aj juniorskou majsterkou sveta spred dvanástich rokov. Je táto disciplína jej najobľúbenejšou?

„Tým, že nie je olympijská, tak sa jej ani toľko nevenujeme v tréningu. Sústreďujeme sa najmä na zvyšné dve disciplíny. Neviem, čím to je, že sa mi v nej aj tak darí. Možno pociťujem menší tlak. Aj teraz v Granade som šla na štart uvoľnene,“ vysvetľuje.

Zverenka Michala Slavkovského sa na budúci rok pokúsi vybojovať si miestenku do Ria. „Budem štartovať na čo najviac podujatiach Svetového pohára a verím, že to vyjde,“ vraví odhodlane.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Demjén-Pešková