Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomenálny boxer Mayweather neprehral ani 47. súboj v kariére

Slávny americký boxer Floyd Mayweather zvládol odvetu s Argentínčanom Marcosom Maidanim a zostal neporazený aj po 47. zápase. Tridsaťsedemročný Mayweather v sobotu večer v Las Vegas obhájil majstrovské pásy profesionálnych organizácií WBA a WBC vo welterovej a ľahkej strednej váhe. Súboj na 12 kôl vyhral na body u všetkých troch rozhodcov.

14.09.2014 11:59 , aktualizované: 12:25
Floyd Mayweather, Marcos Maidana Foto: ,
Floyd Mayweather (vpravo) triafa svojho súpera Marcosa Maidanu.
debata

Mayweather, najlepšie zarábajúcou športovec na svete, neprehral od triumfu na olympijských hrách v Atlante v roku 1996 Zo 47 víťazstve má 26 k.o. a za úspešnú odvetu s Maidanom inkasoval ďalších najmenej 32 miliónov dolárov. Ak svoje slová dodrží, absolvuje ešte dva súboje a o rok ukončí kariéru.

Jeho duel s Maidanim sa však nezaobišiel bez kontroverzií. V ôsmom kole obvinil o šesť rokov mladšieho argentínskeho boxera, že sa mu zahryzol do rukavice, a reval na neho aj na ringového rozhodcu. „Nie som pes, nepohrýzol som ho. Možno mal rukavicu v mojej puse, ale ja ho nepohrýzol,“ snažil sa presvedčiť novinárov Maidana.

Mayweather mal iný názor. „Boli sme zakliesnení v strede ringu a jasne ma uhryzol do palca. Prst mi znecitlivel, nemohol som už toľko používať ľavú ruku,“ líčil šampión.

Navyše, podobne ako v máji pri ich prvom dueli, skončil večer davovým šialenstvom. Keď sa diváci snažili dostať z MGM Grand Areny jediným východom, mnohí z nich v tlačenici spadlo a ostatní ich pošliapali. Niekoľko zranených skončilo údajne v nemocnici.

Box: Floyd Mayweather vs. Marcos Maidana

Fotogaléria zo súboja Floyda Mayweathera s Marcosom Maidanom.

Fotogaléria
Floyd Mayweather triafa Marcosa Maidanu (vpravo).
Floyd Mayweather (vľavo) v súboji s Marcosom...
+6Marcos Maidana (vľavo) zasahuje Floyda...
debata chyba
Viac na túto tému: #Floyd Mayweather #Marcos Maidana