Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Video: Hamšík so Saganom absolvovali Ice Bucket Challenge

Už aj slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa zapojil do podpory pacientov s amyotrofickou laterálnou sklerózou.

23.08.2014 17:15 , aktualizované: 17:43
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík a jeho Ice Bucket Challenge.
debata (33)

Ofenzívny stredopoliar talianskeho SSC Neapol prijal výzvu od kamaráta Stefana Simonazziho a spoluhráča Josého Callejóna a nechal sa obliať vedrom s ľadovou vodou.

Bývalý hráč Brescie či Slovana Bratislava následne vyzval na tento akt slovenského plochodrážnika Martina Vaculíka a kolegov z národného tímu Adama Nemca a Erika Jendrišeka. Informácie pochádzajú z Hamšíkovej oficiálnej internetovej stránky.

Na výzvu od prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku zasa zareagoval Peter Sagan. „Týmto chcem nominovať všetkých politikov, parlament Slovenskej republiky na čele s Robertom Ficom, švajčiarskeho cyklistu Fabiana Cancellaru, jazdca formuly 1 za Ferrari Kimiho Räikkönena a svojho priateľa Martina Ryšavého,“ povedal vo videu na facebookovej stránke 24-ročný Peter Sagan.

Prívrženci vedrovej výzvy (Ice Bucket Challenge) ju absolvujú s cieľom pomôcť pacientom s ALS a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou. Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší svetoví športovci.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Marek Hamšík #Ice Bucket Challenge