Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy skončil vo finále ME siedmy a musí skočiť zo strechy

Slovenský plavec Richard Nagy obsadil vo finále krauliarskej tisícpäťstovky na majstrovstvách Európy v plávaní v dlhom bazéne v nemeckom Berlíne siedmu priečku.

20.08.2014 19:49
Richard Nagy Foto: ,
Richard Nagy.
debata

Zverenec Gabriela Barana dohmatol za 15:11,97 min. V porovnaní s rozplavbou šiel pomalšie o viac ako štyri sekundy (15:07,29 min.). V novom európskom rekorde 14:39,93 triumfoval taliansky obhajca prvenstva z ME v Debrecíne 2012 Gregorio Paltrinieri.

„Bol som pred premiérou trochu vystresovaný, ale celkovo som si to užil. Škoda, že tie moje časy neboli naopak, v stredu ten lepší, v utorok horší. Spravil som však viac chýb v porovnaní s rozplavbou. Päť ľudí išlo pod pätnásť minút, čo je neskutočné. Takéto finále na ME som ešte nikdy nevidel a zrejme to bude už len rýchlejšie. Bol som súčasťou veľmi rýchleho finále s európskym rekordom, z čoho sa teším,“ sprostredkoval prvé dojmy plavec bratislavského klubu J&T.

Dvadsaťjedenročný vytrvalec si postupom do finále krauliarskej tisícpäťstovky uplietol na seba poriadny bič. Prehral stávku s kolegom z reprezentácie Matejom Kuchárom a musí skočiť zo strechy hotela na elastickom lane. „Pôjdem v piatok alebo sobotu. Pripomínam, že mám strach z výšok,“ podotkol. Hotel, v ktorom je výprava SR v nemeckej metropole ubytovaná, ponúka bungee jumping z výšky 125 metrov.

Ďalší slovenský plavec Tomáš Klobučník nepostúpil do semifinále prsiarskej dvojstovky. Zverenec Dirka Langeho obsadil až 33. priečku časom 2:17,25 min. Jeho vlastné národné maximum je 2:11,00, zaplával ho vlani na MS v Barcelone. V piatok ho čaká prsiarsky šprint na 50 m.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Richard Nagy #ME 2014 v plávaní