Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To sa môže stať len v Číne. Atletická dráha má pravouhlé zákruty!

Veria, že po tréningu na takejto dráhe budú nezdolateľní. Nie priamo športovci, ale myslia si to miestni obyvatelia. A ide skôr o zbožné prianie, než realitu.

01.08.2014 12:11
debata (5)

V severovýchodnej Číne v provincii Tchung-che vznikol zaujímavý štadión. Na prvý pohľad pôsobí fascinujúcim dojmom, uprostred sa nachádza krásne ihrisko s umelou trávou. Má však jeden zásadný nedostatok. Atletická dráha má tvar obdĺžnika a zákruty nemajú tradičný oválny tvar, ale sú zalomené do pravého uhla.

„Tiež si myslíme, že to je škaredé. Ale nakresliť dráhu do štvorca bolo rýchlejšie ako vytvoriť ovál. A aby sme všetko stihli pripraviť do príchodu lídrov strany, urobili sme to týmto spôsobom,“ priznal jeden z mužov zodpovedných za výstavbu a vysvetlil, že štadión museli zmodernizovať, lebo provinciu mali navštíviť komunistickí pohlavári.

Na absurdnej stavbe sa bavia už aj miestni obyvatelia. „Navrhoval tú trať niekto so štvorcovým mozgom?“ Pýtal sa užívateľ na čínskej sociálnej sieti Weibo. Iný napísal: „Stali sme sa prvou krajinou na svete s takouto traťou. Verím, že vďaka tréningu na nej čínski atléti zdolajú všetkých ostatných.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #atletická dráha