Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pešková získala extra motiváciu - medailu z Granady

Do Granady si išla najmä vyskúšať strelnicu, na ktorej sa v septembri uskutočnia majstrovstvá sveta, a naladiť formu. Domov sa však vrátila s bronzovou medailou a ďalším finálovým umiestnením.

22.07.2014 12:00
Daniela Pešková Foto:
Daniela Demjén-Pešková.
debata

Puškárka Daniela Demjén-Pešková si na podujatí Grand Prix vystrieľala prvú medailu na významných medzinárodných pretekoch v zahraničí od návratu z materskej. Cenný kov brala v športovej puške 60 a siedmu priečku obsadila v športovej puške 3×20. Okrem toho sa predstavila aj vo vzduchovke, kde skončila dvanásta.

„Nečakala som, že v takejto konkurencii získam medailu. Mám z nej veľkú radosť. Od návratu na strelnice som absolvovala len dva Svetové poháre a tam sa mi príliš nedarilo. Cieľom v Granade bolo najmä spoznať miestnu strelnicu a vychytať muchy pred svetovým šampionátom. Po materskej je to pre mňa zatiaľ najväčší úspech. Samozrejme, nie je to súťaž na úrovni MS alebo ME. Predstavila sa tu však minimálne polovica strelcov, ktorá príde aj na septembrových majstrovstvách sveta,“ vysvetľuje dvojnásobná účastníčka olympijských hier.

Ako sa darí mamičke šestnásťmesačnej dcérky Dominicy zladiť tréning s materskými povinnosťami? „Počas vzduchovkárskej sezóny to bolo jednoduchšie. Vtedy netreba až toľko trénovať a súťaže sú väčšinou trojdňové. Keď sa však k vzduchovke pridá aj malorážka, cítim ročnú tréningovú pauzu. Navyše odísť od malej na týždeň je pre mňa veľmi náročné. Bojujem s tým, ale keď sa chcem opäť presadiť do svetovej špičky, inú možnosť nemám,“ tvrdí tridsaťročná strelkyňa.

S dcérkou a manželom Danielom bola v Granade v denno-dennom spojení. „Posielali mi fotky, skajpovali sme aj telefonovali, ale Dominice sa so mnou príliš hovoriť nechcelo. Chodila s telefónom po byte, ale keď sme sa spojili, tak utiekla. Aspoň na skajpe sa na mňa chvíľu pozerala,“ smeje sa Pešková.

Po návrate z materskej si pochvaľovala, že ju streľba baví viac ako predtým. Predošlý stereotyp vystriedala radosť z tréningu. Po deviatich mesiacoch strieľania sa na tom nič nemení. „Stále ma to baví. Navyše, streľbu beriem aj ako relax od materských povinností. Teraz sa k tomu pridala motivácia v podobe medaily, ktorá ma ešte viac nabije energiou. Dokázala som si, že nie som až tak ďaleko od svetovej špičky a viem, čo mám robiť, aby som sa jej ešte priblížila,“ vraví odhodlane.

Aké si dáva spolu s trénerom ciele na blížiacich sa majstrovstvách sveta, kde sa budú rozdávať prvé miestenky na olympijské hry do Ria? „Bude to úplne iná súťaž. Všetci prídu vynikajúco pripravení a nesmierne motivovaní. Pôjdeme na šampionát s pokorou a uvidíme, ako to dopadne. Dôležitejší bude pre mňa ďalší rok, keď sa už o miestenky strieľa na všetkých veľkých podujatiach. Ak však motyka vystrelí a získam miestenku, nebude mi to vadiť (smiech). V Granade budem strieľať tri disciplíny, v dvoch z nich je finále, takže dostať sa aspoň do jedného z nich by bolo skvelé,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Demjén-Pešková