Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovakia Ring ponúkne motoristické lahôdky, príde aj Loeb

Súboje elitných pretekárov, 24-hodinové podujatie v štýle Le Mans, ale aj hudobný festival s oslavou rýchlych kolies. Pretekársky okruh Slovakia Ring prinesie aj vo svojom piatom roku fungovania atraktívny program.

11.04.2014 11:00
Sébastien Loeb Foto:
Sébastien Loeb.
debata

Trať neďaleko Orechovej Potône prešla zmenou. "Výšku profilu druhého horizontu sme znížili o tri metre. Toto miesto bude prehľadnejšie a aj rýchlejšie. Dúfam, že jazdci ho budú mať ešte radšej ako doteraz,“ prezradil generálny riaditeľ Slovakia Ringu Pavol Čulík.

Jedným z najväčších magnetov bude májové podujatie majstrovstiev sveta cestovných automobilov WTCC. V kalendári Slovakia Ringu sa táto prestížna séria sa uskutoční po tretíkrát, vlani naň zavítalo 38 000 divákov, počas premiéry ešte o tri tisícky fanúšikov viac. "Ide o divácky veľmi atraktívnu sériu. Fanúšikovia si užijú reálne preteky a častý kontakt áut. V priamych prenosoch ho prináša Eurosport a my sa ho pokúsime zaradiť aj do živého vysielania niektorej zo slovenských televízií,“ uviedol Ladislav Šnegoň, športový riaditeľ Slovakia Ringu.

Tento rok sa vo WTCC, podobne ako vo formule 1, zmenili technické pravidlá. Zvýšený výkon motorov a agresívnejší vzhľad sľubujú ešte väčší zážitok. Veľkým lákadlom bude aj nováčik v tejto sérii – deväťnásobný šampión v rely Sébastien Loeb na Citroëne. Vlani sa už slovenským fanúšikom predstavil v GT Series.

S francúzskou ikonou motošportu by sa na trati mohol stretnúť aj talentovaný pretekár Matej Homola. Sezónu začne v európskom šampionáte ETCC, no ako prvý Slovák má šancu štartovať aj v majstrovstvách sveta. "O tejto možnosti stále rokujeme. Európska séria sa jazdí počas štyroch víkendov z piatich ako sprievodný program kvalitnejšej kategórie, v ktorej si nás môžu všimnúť majitelia tímov. Naše nové auto BMW 320TC pred rokom jazdilo vo WTCC. Dosť rýchlo som si naň zvykol, jeho zvuk sa ponáša na tichú F1,“ povedal Homola. Vlani skončil v ETCC na druhom mieste. "Teraz chceme byť určite prví,“ vyhlásil.

Koniec júna sa bude niesť na Slovakia Ringu v znamení 24-hodinových vytrvalostných pretekov. Okrem automobilov sa v nich predstavia aj cyklisti. Úplnou novinkou je šou-formát Acceleration. V ňom si začiatkom júla prídu na svoje okrem priaznivcov rýchlych kolies aj milovníci hudby 80. a 90. rokov. Hlavnou tvárou festivalu je herec David Hasselhoff. Okrem popových hviezd z nedávnej minulosti prinesie na Slovensko aj športiak KITT zo seriálu Knight Rider.

Lákadlá Slovakia Ringu 2014

11. – 13. 4. Preteky cestných motocyklov na okruhu IMRC
1. 5. Power Fest – preteky šprintérskeho a driftového šampionátu
9. – 11. 5. FIA WTCC + FIA ETCC – majstrovstvá sveta cestovných automobilov
24. – 25. 6. Le Slovakia Ring – 24-hodinové vytrvalostné preteky
4. – 6. 7. ACCELERATION – hudobný festival s pretekmi áut a motocyklov
1. – 3. 8. Histo Cup – preteky historických vozidiel
8. – 10. 8. ADAC GT Masters – preteky špeciálov GT 3
22. – 24. 8. Blancpain GT Series – Veľká cena SR, preteky cestných automobilov na okruhu
12. – 14. 9. Alpe Adria Championship + IMRC – preteky cestných motocyklov na okruhu
8. 11. Auto Show Slovakia Ring – rely na okruhu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba