Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najtvrdší športovec histórie?! Wood prišiel o semenník, i tak bojoval ďalej

Ragby je dlhé roky považované za jeden z najtvrdších športov na svete. Ďalší dôkaz o tejto skutočnosti prišiel z Britských ostrovov, kde sa odohrala veľmi nepríjemná dráma. V hlavnej úlohe bol Paul Wood.

09.10.2012 14:35
Paul Wood Foto:
Paul Wood.
debata (3)

Britský šport má za sebou svoj zlatý rok. Obrovské úspechy na olympiáde v Londýne či nedávno skončený Ryder Cup sa zaradili medzi najemotívnejšie okamihy histórie športu. Niektorí od šťastia plačú, iní zasa žialia od smútku.

A práve slzy smútku sa rynuli potokmi aj minulú sobotu počas veľkého finále v ragby medzi Warrington Wolves a Leeds Rhinos. Všetko sa to odohralo po tom, čo sa hráč Warringtonu Woods tvrdo zrazil s Kallumom Watkinsonom z Leedsu.

Čo sa teda stalo?

Watkinson v plnom behu vrazil kolenom do Woodsovho rozkroku, pričom mu pretrhol pravý semenník! Wood však svojich spoluhráčov nenechal v štichu a i s vážnym zranením odohral ďalších vyše 20 minút. Až potom, keď si sadol na striedačku štadióna Old Trafford zistil, že niečo nie je v poriadku. Jeho semenník nabral veľkosť tenisovej loptičky, pričom okamžite ho museli transportovať do nemocnice.

V čase, keď sa viacerí futbalisti hádžu o zem dobrovoľne a po každom škrabnutí sa nechajú odniesť za pomoci lekárov z ihriska na nosidlách, vyznieva Woodsovo zanietenie pre šport a mužstvo až neuveriteľne.

Wood v nemocnici o poškodený semenník prišiel, no ťažkú hlavu si z toho nerobil. Dva dni po incidente už bol doma vo Wigane v kruhu rodiny – manželky Shelley, štvorročného syna Georgea a osemenásťmesačnej dcérky Darcey.

„Už viackrát ma zasiahli do rozkroku a v pohode som pokračoval. Teraz to bolo ale iné. Fyzioterapeut sa ma aj pýtal, či chcem ísť do šatne a skončiť, ale ja som to hneď odmietol a v zápase pokračoval. Po asi 25 minútach som si semenník chytil a hneď mi bolo jasné, že niečo nie je v poriadku. Bol obrovský,“ opisoval rušné momenty Wood.

Ragbista túžil po úspechu natoľko, že ohrozil svoje vlastné zdravie. Ak by za lekárom šiel hneď, o semenník prísť nemusel. „Bolo to ale veľké finále, sen každého ragbistu. Musel som hrať ďalej,“ konštatoval.

Ani Woodov nadľudský výkon však Warringtonu na titul nestačil. Krátko po zápase jeho spoluhráči smútili na ihrisku, Wood bol v tom čase už v sanitke. Okamžite sa musel podrobiť operácii. „Mal som obrovské bolesti. Nie však v semenníku, ale v žalúdku,“ prezradil Wood. O tom, že je bojovník, jasne hovorí aj jeho 13 tetovaní, všetky samozrejme s bojovou tematikou.

„Keď ma doktor ‚otvoril‘, mal som v semenníku už len odumreté tkanivo, nebol tam žiaden prietok krvi. Som rád, že som v poriadku a môžem žiť plnohodnotý život aj naďalej. Stačí mi k tomu aj jeden semenník,“ prezradil.

Táto správa potešila aj jeho manželku Shelley, ktorá by chcela mať ešte aspoň jedno dieťa. Jej manžel tak zvažuje kúpu ochranného suspenzoru. „Určite si ten druhý semenník chcem chrániť. Nikdy som suspenzor nenosil, hádam mi nebude veľmi prekážať. Profesionálne hrám trinásť rokov a každý rok som absolvoval aspoň jednu operáciu. Štyrikrát som mal vykĺbené rameno, polámané kosti na rukách i nohách, operované koleno, zlomený nos, ale nikdy by mi nenapadlo, že raz prídem o semenník,“ priznal už s úsmevom Wood.

3 debata chyba