Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boxer Chisora sa ospravedlnil

Kontroverzný britský pästiar Dereck Chisora sa cíti previnilo za udalosti, ktoré sprevádzali jeho februárový mníchovský duel proti Ukrajincovi Vitalijovi Kličkovi.

11.03.2012 15:15
Kličko Chisora incident Foto: ,
Britský boxer Dereck Chisora (vpravo) napadol počas predzápasového váženia Vladimira Klička.
debata

Rodák zo Zimbabwe dal na predzápasovom vážení svojmu súperovi, ktorý sa s ním mal stretnúť v boji o titul v superťažkej hmotnostnej kategórie organizácie WBC, facku. Neskôr vypľul vodu do tváre mladšieho z bratov Kličkovcov – Vladimirovi a na pozápasovej tlačovej konferencií sa pobil so svojím krajanom Davidom Hayem.

„Jediné, čo chcem, je, aby ľudia poznali aj moju stranu pravdy a aby so mnou konali spravodlivo. Akýkoľvek trest dostanem, prijmem ho,“ sypal si popol na hlavu Chisora, ktorému od Svetovej boxerskej rady (WBC) hrozí doživotný zákaz činnosti. „Možno sa už rozhodli, všetko je to v Božích rukách. Ak mi dajú doživotný zákaz, nebudem trucovať. Budem ďalej trénovať, pretože ja som boxer a milujem to. Dúfam však, že si uvedomia, ako veľmi mi je to ľúto. Chcel by som sa vrátiť do ringu, pretože viem, že sa stanem svetovým šampiónom a Anglicko na mňa bude hrdé,“ uviedol 28-ročný Brit.

Následkom týchto incidentov sa jeho matka dostala do nemocnice pre panický záchvat. „Keď som za ňou prišiel, spýtala sa ma: ‚Čo spravíš, ak ti zoberú licenciu?‘ Nevedel som, čo jej na to povedať. Verte mi, oveľa viac sa bojím svojej matky ako ktoréhokoľvek súpera v ringu. Nechcel som napľuť do tváre Vladimirovi. Neviem, prečo som to spravil. jednoducho sa to stalo. To isté platí aj v prípade facky. Po tom ako som to urobil, som sa pýtal sám seba: ‚Prečo som to urobil?‘. Na Davida som síce kričal, že ho zastrelím, no ja ani nemám zbraň. Nikdy som ju nevlastnil a nikdy by som to neurobil,“ doplnil ospravedlňujúco Chisora.

debata chyba