Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chisora si už možno nezaboxuje. Hrozí mu dištanc

Anglický boxer Dereck Chisora by mohol za svoje správanie po sobotňajšom zápase o titul majstra sveta s Vitalijom Kličkom pykať aj doživotným zastavením činnosti.

20.02.2012 12:29
Dereck Chisora Foto:
Dereck Chisora
debata

Takýto trest nevylúčil generálny sekretár Britskej kontrolnej boxerskej rady (BBBoC) Robert Smith, ktorý pre BBC Radio 5 Live povedal: „Rada má viacero nástrojov – môže dať pokutu, suspendovať alebo vziať licenciu.“

Chisora sa v nedeľu vrátil domov z nemeckého Mníchova, kde v ringu predviedol sympatický výkon a podľahol Kličkovi na body, ale postaral sa aj o niekoľko nešportových momentov. Na piatkovom vážení dal svojmu súperovi facku, pred duelom vypľul vodu do tváre jeho brata Vladimira Klička a všetko zaklincoval bitkou s krajanom Davidom Hayem na pozápasovej tlačovej konferencii v Olympiahalle. Nemecká polícia Chisoru a jeho trénera Dona Charlesa zadržala tesne pred plánovaným odletom. Vyšetrovatelia po vypočutí oboch prepustili a teraz by mali vyspovedať Hayeho, ktorý sa z miesta incidentu vyparil. Tomu sankcia od BBBoC nehrozí, pretože po oficiálnom ukončení kariéry nemá licenciu.

„Práve som na ceste do kancelárie. Musím sa porozprávať s prezidentom federácie a nemeckou políciou, aby som zistil, čo sa vlastne stalo. Potom pristúpime k riešeniu. Musím získať čo najviac informácií, kým ich preložím rade,“ dodal Smith.

Potýčke medzi Chisorom a Hayem predchádzala slovná roztržka, počas ktorej sa obaja navzájom urážali. Neskôr sa Chisora postavil od stola, prešiel k novinárom a nasledoval „duel“ boxerov mimo ringu. Haye bol spolukomentátorom mníchovského súboja. Počas konfliktu sa Chisora vyhrážal Hayemu, že ho zastrelí. Pri potýčke utrpel Hayeho manažér Adam Booth tržnú ranu na hlave. Bitkárov napokon od seba oddelila ochranka.

debata chyba