Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Danišovej ušlo finále v hodine dvanástej

Slovenskej reprezentantke Martine Hrašnovej-Danišovej ušiel tesne postup do finále súťaže kladivárok na XI. majstrovstvách sveta v atletike v japonskej Osake, keď v kvalifikácii skončila v konkurencii 40 pretekárok na 13. mieste výkonom 68,15 m.

28.08.2007 06:34
debata

Banskobystrickú kladivárku delilo od premiérovej účasti medzi elitnou dvanástkou na MS iba 40 cm a obrala ju o ňu až v úplne poslednom pokuse celej kvalifikácie bronzová z olympijských hier v Aténach Kubánka Yunaika Crawfordová, ktorá v treťom pokuse dosiahla 68,55 m.

Slovenská rekordérka hádzala v prvej skupine. Kvalifikáciu začala neúspešným pokusom, potom jej v druhom namerali 67,13 m a v záverečnom pridala ešte 1,02 m. V ôsmom štarte v sezóne dosiahla Martina Hrašnová-Danišová svoj piaty najlepší výkon. V A-skupine skončila šiesta a na svoj ďalší osud čakala až do skončenia B-skupiny.

„S výkonom som spokojná, po trojmesačnom tréningovom výpadku pre zranenie to nebolo najhoršie. Samozrejme, bola by som rada, keby mi to vyšlo, ale myslím si, že na postup to napokon nebude stačiť,“ predpovedala v mixzóne 24-ročná Martina Hrašnová-Danišová a ako sa neskôr ukázalo, mala pravdu. Limit rovných 71 metrov splnilo iba päť kladivárok, finálový tucet doplnila sedmička na základe najlepších výkonov.

Zverenkyňa trénera Jozefa Hanušovského dosiahla svoje najlepšie umiestnenie na vrcholnom seniorskom podujatí (doposiaľ v kvalifikácii vždy úplne zlyhala) a získala skalp úradujúcej olympijskej víťazky a obhajkyne titul z Helsínk Rusky Oľgy Kuzenkovovej, ktorá sa po minuloročnom pôrode ešte len dostáva do bývalej formy.

"Pred súťažou som si vravela, že ak hodím za 65 metrov, nebudem sa musieť hanbiť, no a po 68 metroch to už vôbec neprichádza do úvahy. Pre zranenie si v príprave stále nemôžem dovoliť niektoré prvky, na tréningoch som hendikepovaná viacerými obmedzeniami. Ani kruh na hlavnom štadióne nebol celkom podľa mojich predstáv, viac mi vyhovoval ten na rozcvičovacom, ktorý bol hladší.

Na zvyšnú časť sezóny som pozitívne naladená, na Atletický most 2007 v Dubnici nad Váhom a na októbrový armádny svetový šampionát v Indii sa už veľmi teším. A rovnako aj na poriadne raňajky, lebo dnes ráno som do seba sotva niečo dostala," vravela bývalá juniorská vicemajsterka sveta (2002) a Európy (2001).

debata chyba