Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopp bude dobiehať prázdniny s Emou

Obaja si v Riu vybojovali postup do jedného finále, a hoci bez medaily, domov sa vrátili s úsmevom na tvári a spokojní.

15.08.2016 18:50
debata
Pavol Kopp. Foto: Ivan Majerský, Pravda
Pavol Kopp Pavol Kopp.

Z dvojice slovenských pištoliarov dosiahol pod piatimi kruhmi lepší výsledok 31-ročný Juraj Tužinský. Vo vzduchovke ho na štvrtej priečke delili len dve desatiny bodu od minimálne bronzovej medaily. V ľubovoľnej pištoli sa mu nedarilo, skončil až 33., ale zastúpil ho Pavol Kopp. O šesť rokov starší rodák z Martina si vystrieľal siedme miesto.

„Najhoršie to bolo bezprostredne po pretekoch, keďže som mal medailu ozaj na dosah. S odstupom času sa však zo štvrtého miesta teším a rozhodne nie som smutný. Je to pre mňa veľký úspech, najväčší v kariére. Veľmi si to cením,“ tvrdí Tužinský.

„Finále sú vždy nové preteky. Siedma priečka troška mrzí, najmä nevydarené záverečné dve rany. Mohlo z toho byť minimálne šieste i lepšie miesto. No nespokojný nie som. Každé finále je u nás super výsledok. O tom, aké je to v ňom vyrovnané, svedčí, že v priamom súboji so mnou bol na vypadnutie neskorší olympijský šampión Čin Čong-oh. Mal na mále. Je to však špičkový strelec a aj v kvalifikácii bol jednoznačne najlepší, takže si zlato zaslúžil,“ približuje Kopp.

Pred ôsmimi rokmi skončil v Pekingu v rovnakej disciplíne piaty. Priznáva, že olympiáda sa mu vtedy v Číne i o štyri roky neskôr v Londýne pozdávala o čosi viac. „Bolo to tam na trochu vyššej úrovni, ale nie som nijako náročný, takže som sa nesťažoval ani v Riu. Najhoršie boli letecké presuny. So zbraňami máme problémy vždy, ale teraz to bolo ešte horšie,“ usmeje sa.

Najviac sa teší na oddych doma a ako vášnivý poľovník aj v prírode. „Nevedel som sa dočkať najmä desaťročnej dcérky Emy. Kým som bol preč, ušla nám viac než polovica prázdnin. Dovolenku ešte naplánovanú nemáme, ale určite zájdeme niekam na výlety,“ prezradil.

Tužinský do lesa príliš nechodí, skôr ho priťahuje horúci asfalt a rýchle autá. „Tri týždne som nešoféroval, tak sa už neviem dočkať. Dúfam, že mi to vyjde a ešte tento týždeň si pôjdem zajazdiť niekam na okruh,“ hovorí hrdý majiteľ Seatu Leon Cupra. Čo si z Ria doniesol domov?

„Dúfam, že nič,“ reaguje pohotovo so smiechom. „Mne úplne stačí to štvrté miesto. Najbližším som priniesol nejaké odznaky, tričká a oblečenie,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Tužinský #Pavol Kopp