Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barteková: Neviem, kde bol problém. V príprave som neurobila nič zle

Sklamaná zo svojho výsledku v skeete žien na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro odchádzala Danka Barteková zo strelnice v Deodore.

12.08.2016 19:10
Danka Barteková Foto: ,
Danka Barteková na olympijskej strelnici v Riu.
debata

Výkon 64 terčov jej ani zďaleka nestačil na prienik do semifinále, aspoň na dodatočný rozstrel potrebovala dosiahnuť o päť terčov viac. "Je to veľké sklamanie. Bohužiaľ, dnes mi to tam nepadalo, akokoľvek som chcela a čokoľvek som robila. Pritom som mala výborné nahodenia a tak dobre, ako som strieľala prvé rany, som nestrieľala možno celý rok. Dá sa povedať, že asi sme nenašli recept na túto strelnicu,“ zneli prvé slová 31-ročnej Slovenky.

Kvalifikáciu začala Danka Barteková dobre, ale v prvej položke prišli tri chyby za sebou. "Ono to chce trochu šťastia, aby práve v takejto kríze aspoň jeden terč padol. Žiaľ, som tam mala dlhší ‚timer‘ a s výdychom mi vyletel terč. Vôbec som nezačala pochybovať o postupe do semifinále, ani som nad tým nerozmýšľala. Chcela som dosiahnuť čo najlepší výsledok, ale 64 zásahov je veľmi zlý výsledok. Ťažko povedať, čo dnes rozhodlo. Snažila som sa a robila všetko, čo som mohla, ale dnes mi to nepadalo. Včera som mala vynikajúci tréning a napriek vetru som strieľala fantastické položky na 24 či 25 zásahov. Na sebavedomie to bolo super a aj dnes som sem prišla, že ma nemá či prekvapiť. A aj tak prekvapilo,“ pokračovala zverenkyňa trénera Juraja Sedláka.

Slovenská strelkyňa Danka Barteková. Foto: SITA, Martin Medňanský
danka barteková, streľba Slovenská strelkyňa Danka Barteková.

Bronzová z Londýna 2012 pritom nastupovala do súťaže v dobrej nálade. "Asi to bolo v mojom prípade zlé načasovanie. Strelnica, na ktorej sme doma trénovali, bola ešte ťažšia. Po príchode do Ria sme sa tešili, lebo terče som videla veľmi dobre v porovnaní s aprílom, keď som tu bola minule. Olympiáda je u nás o jednom dni a ten buď vyjde alebo nie. Sama neviem, kde bol problém. Všetko bolo v poriadku a nebola som až tak nervózna. Možno to bola chyba a od rána sa mi mali klepať ruky, aby som prekonávala prekážky a viac si dávala pozor. Urobila som chyby na jednoduchých terčoch, ale nepodceňovala som ich. Skrátka nepadali. Všetko to boli nešťastné, možno kúsok okolo zásahy. Všetko fungovalo, až na tie zásahy. Toto nie sú výsledky, na ktoré mám a na ktoré som celý rok trénovala. Neviem nájsť niečo, čo by sme podcenili, alebo nedotrénovali. Dnes to v koncovkách jednoducho nevychádzalo,“ pokračovala Danka Barteková.

Šestnáste miesto v skeete je pre ňu sklamaním a ústupom z dobrej pozície na predchádzajúcich OH. Po svojej súťaži však rodáčka z Trenčína necestuje domov. "Od nedele ma čakajú povinnosti v komisii športovcov MOV, v sobotu mám voľno,“ prezradila.

Bývať asi zostane v olympijskej dedine pre športovcov, čo má prozaický dôvod. "Autobusári aspoň vedia, kam majú ísť a presuny trvajú kratšie. Domov letím až v pondelok po OH,“ doplnila.

Slovenská strelkyňa Danka Barteková. Foto: SITA, Martin Medňanský
danka barteková, streľba Slovenská strelkyňa Danka Barteková.

Sklamanie Danky Barteková z dosiahnutého výsledku podčiarkla poznámka, že video zo svojho výkonu si asi vôbec nepozrie. "Som polozdevastovaná z toho, čo sa dnes udialo. Mám však čisté svedomie a neviem, čo by som mohla urobiť viac. Pri chybách rozhodovali možno milimetre. Nemala som extrémne výpadky. Tak, ako som v Londýne mala šťastie a svietilo tam slniečko, tak tu v Riu, žiaľ, nie,“ dodala členka ŠCP Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #Rio 2016