Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší tenisový šok! Serena vypadla, jej katom bola Ukrajinka Svitolinová

Svetová tenisová jednotka Serena Williamsová na olympijských hrách v Riu de Janeiro žiadnu z medailí nezíska. O obrovské prekvapenie na úkor obhajkyne zlata sa v osemfinále dvojhry postarala Jelina Svitolinová, ktorá favorizovanú Američanku porazila 6:4, 6:3. Budúcou súperkou ukrajinskej tenistky, ktorá je v Riu nasadená ako číslo pätnásť, bude Češka Petra Kvitová.

10.08.2016 01:20 , aktualizované: 07:07
debata (5)
Serena Williamsová v Riu de Janeiro. Foto: SITA/AP, Charles Krupa
Serena Williamsová Serena Williamsová v Riu de Janeiro.

Víťazka 22 grandslamových titulov Williamsová sa v Brazílii chcela stať prvou tenistkou s dvomi zlatými olympijskými medailami z dvojhry, proti Svitolinovej však od začiatku robila chyby. V druhom sete dokonca v jednom geme nazbierala päť dvojchýb a dvadsiatej hráčke svetového rebríčka za necelú hodinu a štvrť v piatom vzájomnom zápase prvýkrát podľahla.

„Som sklamaná, ale dnes vyhrala lepšia tenistka. Mala som skvelú príležitosť bojovať o medaily, ale, bohužiaľ, to nevyšlo. Šanca je už preč. Nehrala som podľa predstáv, od ideálneho výkonu som bola poriadne vzdialená,“ povedala Serena, ktorá po zápase odmietla odpovedať na otázky novinárov. Jej vyjadrenie médiám sprostredkoval audionahrávkou hovorca americkej výpravy.

Svitolinová duel ukončila s bilanciou 63 získaných fiftínov, len deväť z nich si však vybojovala vlastnými víťaznými údermi. Ďalšie jej „venovala“ Williamsová, ktorá nazbierala 37 nevynútených chýb, k zvyšným sedemnástim ju súperka dotlačila.

„Sú to neskutočné pocity. Stále nedokážem uveriť, že som dosiahla toto víťazstvo. Usilovala som sa zachovať si koncentráciu až do úplného konca, pretože Serena je skvelou hráčkou s prebohatými skúsenosťami a v minulosti predviedla obrat v mnohých úžasných zápasoch,“ podotkla šťastná Svitolinová. „Snažila som sa hrať na hranici rizika, ísť naplno do každého úderu. Musím však priznať, že Serena dnes nehrala veľmi dobre.“

Williamsová v Riu neobháji ani jeden z titulov z Londýna. Už v nedeľu stroskotala spoločne so sestrou Venus vo štvorhre, o senzáciu na účet sesterskej dvojice sa v 1. kole postaral český pár Barbora Strýcová, Lucie Šafářová.

Dvojhra žien – 3. kolo (osemfinále):
Elina Svitolinová (Ukr.-15) – Serena Williamsová (USA-1) 6:4, 6:3
Angelique Kerberová (Nem.-2) – Samantha Stosurová (Aus.-13) 6:0, 7:5
Mónica Puigová (Portor.) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-3) 6:1, 6:1
Madison Keysová (USA-7) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-9) 6:3, 3:6, 6:3
Johanna Kontová (V. Brit.-10) – Svetlana Kuznecovová (Rus.-8) 3:6, 7:5, 7:5
Petra Kvitová (ČR-11) – Jekaterina Makarovová (Rus.) 4:6, 6:4, 6:4
Daria Kasatkinová (Rus.) – Sara Erraniová (Tal.) 7:5, 6:2
Laura Siegemundová (Nem.) – Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:4, 6:3

Dvojice v stredajšom štvrťfinále dvojhry žien (zhora podľa „pavúka“):
Elina Svitolinová (Ukr.-15) – Petra Kvitová (ČR-11)
Mónica Puigová (Portor.) – Laura Siegemundová (Nem.)
Madison Keysová (USA-7) – Daria Kasatkinová (Rus.)
Johanna Kontová (V. Brit.-10) – Angelique Kerberová (Nem.-2)

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Serena Williams