Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Online: Kontrolovaný výbuch i zablúdená guľka. Aj taký bol prvý deň v Riu

V sobotu rozdali na olympijských hrách v Riu rozdali prvé sady medailí. Dianie v Brazílii sme sledovali online.

06.08.2016 15:30 , aktualizované: 07.08.2016 06:08
debata (8)
Atmosféra na pláži Copacabana, kde pred pár... Foto: SITA/AP, David Goldman
Rio 2016, Copacabana Atmosféra na pláži Copacabana, kde pred pár hodinami finišovali preteky cestných cyklistov.

6.06 – St. Tenis: Slovenský reprezentant Wang Jang podľa očakávania postúpil do 2. kola dvojhry. Olympijský debutant si poradil s Mexičanom Marcosom Madridom za 36 minút 4:1 (8, 8, 6, –5, 6).

Katinka Hosszúová sa teší zo zlatej medaily i... Foto: SITA/AP, Michael Sohn
Katinka Hosszúová Katinka Hosszúová sa teší zo zlatej medaily i svetového rekordu v najdlhšej polohovke.

4.02 – Plávanie: Vo svetovom rekorde 4:26:36 vyhrala preteky na 4× 100 metrov voľným spôsobom Maďarka Katinka Hosszuová – viac.

2.54 – Basketbal: Američania rázne vykročili za obhajobou zlatých olympijských medailí. Dream Team zložený z hviezd NBA v úvodnom dueli zvalcoval Čínu jasne 119: 62.

2.48 – Tenis: Karolína Schmiedlová zaskočila favorizovanú Talianku Robertu Vinciovú a cez triumf 7:5, 6:4 za 94 minút postúpila do 2. kola dvojhry žien – viac.

22.54 – Jazdectvo: Zablúdená guľka sa postarala o rozruch v dejisku jazdeckých súťaží v Riu de Janeiro. Prerazila strechu mediálneho stanu a skončila na podlahe. Incident sa udial počas prestávky úvodnej časti pretekov všestrannej spôsobilosti jednotlivcov a družstiev.

21.00 – Tenis: Andrej Martin pomerne nečakane zvíťazil 6:0, 6:3 nad rovnako nenasadeným Američanom Denisom Kudlom v 1. kole dvojhry mužov na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro – viac.

20.40 – Plávanie: Britský reprezentant Adam Peaty utvoril svetový rekord na 100 m prsia. Nové maximum s hodnotou 57,55 s sa zrodilo v záverečnej šiestej rozplavbe.

20.02 – Plávanie: Prvá členka historicky premiérového tímu utečencov má za sebou olympijskú premiéru. V pretekoch žien na 100 m motýlik Yusra Mardiniová triumfovala hneď v prvej rozplavbe časom 1:09,21 min, ale na postup do semifinále jej to nestačilo.

19.32 – Streľba: Prvým slovenským reprezentantom, ktorý bude v Riu de Janeiro bojovať o medailu, je športový strelec Juraj Tužinský – viac.

19.20: Podľa britského denníka The Independent v cieli cyklistických pretekov na pláži Copacabana Brazílčania kontrolovaným výbuchom zneškodnuili neznámy balík. Udalosť sa stala iba dve hodiny pred plánovaným príjazdom pretekárov do cieľa. Novinári na svojich miestach zaregistrovali hlasnú detonáciu a pocítili chvenie. Účastníci vtedy mali do cieľa približne 70 km.

Príslušník bezpečnostných zložiek vysvetlil, že preventívne kontrolovane odpálili opustenú batožinu. Neuviedol svoje meno, pretože nemal kompetenciu oficiálne komentovať udalosť. Ozbrojené zložky obklopili miesto incidentu, ale nepristúpili k evakuácii a podľa prvotných odhadov sa nezdá, že si incident vyžiadal nejaké zranenia. Súťaž pokračuje bez zmeny trasy.

19.16 – Stolný tenis: Eva Ódorová skončila svoje účinkovanie na olympiáde už v 1. kole. Nad sily 36-ročnej Komárňanky (88. v aktuálnom svetovom rebríčku ITTF) bola Wu Jue z USA (146.), ktorej podľahla za 31 minút 1:4 na sety.

19.00 – Plávanie: Kataríne Listopadovej nevyšla jej prvá disciplína na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro. Dvadsaťtriročná zverenka Dirka Langeho obsadila až 30. priečku v sobotňajších rozplavbách 100 m motýlik časom 59,57 s. – viac.

18.42 – Cyklistika: Zatiaľ čo sa Patrik Tybor stále drží medzi cyklistickou elotou, Poliak Michal Kwiatkowski sa na čele zbavuje súperov. Nasadil pekelné tempo, ktorému 72 kilometrov pred cieľom stačí už iba Rus Pavel Kočetkov.

18.30 – Plávanie: Slovák Richard Nagy obsadil v disciplíne 400 metrov polohové preteky konečnú deviatu priečku a aj napriek novému národnému rekordu mu ušiel postup do finále. Na štart sa postavilo celkovo 27 pretekárov, do finále postúpilo najlepších osem – viac.

Patrik Tybor počas pretekov v cestnej... Foto: SITA, Martin Medňansky
Patrik Tybor Patrik Tybor počas pretekov v cestnej cyklistike na OH 2016.

17.30 – Cyklistika: Pelotón bude pomaly v polovici olympijských pretekov a stále sa v ňom drží aj jediný Slovák Patrik Tybor. Pravdou však je, že v druhej časti čakajú ešte na cyklistov náročnejšie stúpania.

16.42 – Hádzaná: Nórkam sa nevydaril vstup do olympijského turnaja žien. V otváracom zápase sa vo Future Arene v Barre na radosť domáceho publika tešili Brazílčanky, ktoré si v rámci A-skupiny poradili s obhajkyňami zlata spred štyroch rokov 31:28 (17:16).

Prvá olympijská medailistka Virginia Thrasherová. Foto: SITA/AP, Hassan Ammar
Virginia Thrasherová Prvá olympijská medailistka Virginia Thrasherová.

16.16 – Streľba: Prvú zlatú medailu na olympijských hrách v Riu de Janeiro vybojovala devätnásťročná Američanka Virginia Thrasherová. Vyhrala streľbu zo vzduchovej pušky pred Číňankami Tu Li a obhajkyňou londýnskeho zlata I S'-ling.

16.00 – Cyklistika: Len veľmi krátko trvalo úvodné vystúpenie holandského cyklistu Toma Dumoulina. V pretekoch s hromadným štartom odstúpil už po vyše 10 km jazdy. Podľa BBC Dumoulin zrejme zvážil, že sa nebude zbytočne štvať na 237,5 km dlhej trati cestných pretekov s náročným profilom so štartom aj cieľom na Fort Copacabane a všetko úsilie nasmeruje do časovky, ktorá sa uskutoční v stredu 10. augusta.

Únik pretekárov, ktorí si hneď na začiatku... Foto: SITA/AP, Patrick Semansky
Cyklistika, Rio 2016 Únik pretekárov, ktorí si hneď na začiatku vypracovali slušný náskok.

15.46 – Cyklistika: Skupinka na čele pretekov, v ktorej sú aj renomovaní vrchári ako Poliak Kwiatkowski, či Kolumbijčan Pantano, si vytvorila už osemminútový náskok pred pelotónom. Ten začína pomaly pracovať, predovšetkým vďaka aktivite Talianov a Španielov.

15.30 – Cyklistika: – Zhruba pred hodinou sa začali cestné preteky s hromadným štartom v cyklistike. Na štart sa postavil aj Slovák Patrik Tybor. K favoritom však nepatrí. Na mimoriadne náročnej trati by mohli triumfovať Chris Froome, či Vincenzo Nibali. Prví pretekári by mali prísť do cieľa okolo 21.00 SEČ.

Chris Froome (vľavo) spoločne s kolegami z... Foto: SITA/AP
Chris Froome, Rio 2016 Chris Froome (vľavo) spoločne s kolegami z britského tímu na štarte olympijských pretekov.

Program Slovákov v SOBOTU 6. AUGUSTA

CESTNÁ CYKLISTIKA
Cestné preteky mužov s hromadným štartom (14.30, Patrik Tybor)

PLÁVANIE

rozplavby
Muži: 400 m pol. preteky (18.02, Richard Nagy), 100 m prsia (19.40, Tomáš Klobučník)
Ženy: 100 m motýlik (18.28, Katarína Listopadová)

STOLNÝ TENIS
Eva Ódorová – Jue Wu (17.00)

STREĽBA
muži: vzduchová pištoľ 60 (kvalifikácia 18.00, finále 20.30, Pavol Kopp, Juraj Tužinský)

TENIS
Denis Kudla – Andrej Martin (19.00)
Karolína Schmiedlová – Roberta Vinciová (22.00)

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016