Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi po prílete do Ria: Budeme bojovať aj za diskvalifikovaných

Oklieštená ruská výprava vo štvrtok dorazila do dejiska augustových olympijských hier v Riu de Janeiro.

28.07.2016 22:25
Islam Mammedov, Rusko, výprava Foto: ,
S vlajkou. Privítať ruskú výpravu po prílete do Ria prišiel aj Islam Mammedov, brazílsky študent pôvodom z Turkménska.
debata (9)

Pôvodne sa malo na športovom sviatku zúčastniť 387 reprezentantov „zbornej“, ale viac ako sto z nich napokon dostalo stop pre rozsiahly štátom organizovaný doping. Odchodu do Brazílie predchádzala emotívna rozlúčka v Kremli pod taktovkou prezidenta Vladimira Putina.

„Chceme získať medaily. Budeme bojovať aj za našich diskvalifikovaných kolegov,“ vyhlásila hádzanárka Anna Senová. „Teraz ako nikdy predtým musíme držať spolu, byť jedna rodina,“ doplnil štvornásobný olympijský medailista a vlajkonosič Rusov v Riu, volejbalista Sergej Teťuchin.

K jednote národa vyzvala aj žrdkárka Jelena Isinbajevová, ktorá pre dištanc ruských atlétov prišla o účasť na OH 2016. „Nikomu sa nepodarí zlomiť Rusko. V minulosti to už skúšal kadekto, ale nikto neuspel. Čo nás nezabije, to nás posilní,“ povedala dvojnásobná olympijská šampiónka a trojnásobná majsterka sveta.

Tá už dávnejšie označila rozhodnutia IAAF a Športového arbitrážneho súdu (CAS) za politicky motivované. Zároveň avizovala, že verdikt CAS napadne na Európskom súde pre ľudské práva.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Rio 2016 #ruská olympijská výprava