Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nech sa to v Riu začne, želá si plavec Nagy

Plavky, okuliare a plaveckú čiapku vymenil za slušivé červené nohavice a elegantnú košeľu. Plavec Richard Nagy (23), ktorý bude v olympijskom Riu súťažiť na 400 metrov polohové preteky, 1500 m voľným spôsobom a v diaľkovom plávaní na 10 km, neskrýva nadšenie z blížiaceho sa začiatku hier.

25.07.2016 06:00
Andrej Kiska, Richard Nagy Foto: ,
Prezident SR Andrej Kiska a plavec Richard Nagy počas slávnosti olympijského sľubu.
debata

„Dva mesiace som len trénoval. Chýba mi, že som sa s nikým neponaháňal a nešiel naplno,“ vraví vicemjaster Európy na najdlhšej polohovke z tohtoročného šampionátu v Londýne.

Olympiáda sa začne o necelé dva týždne. Prežívate radosť alebo stres?
Strach alebo stres nemávam. Naopak, cítim radosť. Chcem už ísť odtiaľto preč a konečne začať súťažiť v Riu. Viac sa teším, ako sa bojím, aj keď aj to môže prísť.

Máte veľkú chuť do súťaženia?
Áno, chcem konečne plávať rýchlo. Dva mesiace som len trénoval. Chýba mi, že som sa s nikým neponaháňal a nešiel naplno.

Aký program ste mali ostatné dva mesiace?
Bol som na Malorke, chodievam tam pravidelne na sústredenia. Odtiaľ som sa vrátil vo štvrtok a od piatku sa pripravujem v Šamoríne. Kvôli tejto slávnostnej udalosti som mal deň voľna. Prvého augusta letíme do Ria.

S akými cieľmi?
Zaplávať čo najlepšie a spraviť si osobné rekordy. Pokúsim sa zdolať čo najviac pretekárov a uvidíme, na čo to bude stačiť. Čo sa týka umiestnení, rád by som sa dostal do finále, prípadne do najlepšej desiatky. To by ma potešilo.

Beriete si so sebou aj nejaký talizman?
Áno, mám plyšového lemura pre šťastie. Nosievam ho na preteky už dlhšie.

Olympiáda je najväčší sviatok športu. Ktoré ďalšie súťaže by ste si chceli pozrieť?
Určite pôjdem povzbudiť Riša Vargu v triatlone a rád by som si pozrel ragby. To bude sila! Ak bude čas, tak navštívim aj vodný slalom či rýchlostnú kanoistiku.

Dovolí vám program tieto súťaže vidieť?
Plávam počas dvoch týždňov – 6., 12. a 16. augusta. Navyše, musím trénovať, pretože tá desiatka sa nedopláva sama. Nechcem narúšať svoju prípravu. Ak sa však bude dať, rád navštívim aj iné športy. Ak to nestihnem a niekomu z našich sa podarí uspieť, pozvem ho na večeru.

S akou osobnosťou by ste sa chceli stretnúť?
So šprintérom Usainom Boltom. Fotku či selfie by som vynechal, mne stačí, keď ho uvidím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Nagy #Rio 2016