Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spadli sme z neba ako Mr. Bean, povedal o jamajskej štafete Blake

Jamajskí šprintéri Usain Bolt a Yohan Blake bavili fanúšikov na olympijských hrách v Londýne nielen svojimi úžasnými výkonmi na atletickej dráhe, ale aj žartmi.

12.08.2012 13:27
Usain Bolt, Yohan Blake Foto:
Usain Bolt a Yohan Blake (všimnite si jeho nechty:)
debata

Po sobotňajšom triumfe štafety na 4×100 metrov spolu s Nestom Carterom a Michaelom Fraterom v novom svetovom rekorde 36,84 sekundy boli opäť v uvoľnenej nálade a sršali hláškami. Podľa Blakea nie sú jamajskí rekordéri z tejto planéty, ale spadli z neba ako Mr. Bean.

Jamajčania dovŕšili v Londýne skvelé predstavenie. Okrem štafety na 4×100 metrov úplne ovládli vďaka Boltovmu triumfu, Blakeovmu striebru a bronzu Warrena Weira dvojstovku, fenomenálny Bolt vyhral pred Blakeom aj stovku. „Nie sme normálni. Bežať (štafetu za) 36 nie je normálne. My lietame. Ľudia nám hovoria roboti. Ale ja hovorím nie, my sme z vesmíru. Spadli sme z neba ako Mr. Bean,“ použil Blake po prelomení hranice 37 sekúnd prirovnanie k úvodu seriálov slávneho popletu v podaní britského komika Rowana Atkinsona.

„Ja som z Marsu, pretože to naozaj nie je normálne. Som zviera,“ zakončil Blake zoznam prirovnaní prezývkou, s ktorou sa stotožňuje. Do kamier tiež tak rád gestikuluje a vrčí. Bolt je podobným bavičom ako on, ale v sobotu Blakea na oko krotil. „Hovoril som Yohanovi, že musí prestať takto hovoriť, inak ho dajú do zvieracej kazajky,“ smial sa atletický kráľ.

Bolt bude mať na sobotňajší večer, počas ktorého dovŕšil unikátnu obhajobu všetkých troch zlatých medailí z Pekingu, i cennú spomienku. Nakoniec získal štafetový kolík, ktorý hneď po pretekoch od rozhodcov márne žiadal. Nakoniec sa však cenná relikvia k hlavnej hviezde olympiády dostala. „Je to prvý kolík, ktorý som si vzal. Vyfotili sme sa spoločne, ten obrázok si nechám zarámovať a pod neho si položím ten kolík. Bude mi to pripomínať Londýn,“ opísal svoje plány Bolt. „Bola to tu zábava s fanúšikmi. Prišiel som do Londýna, aby som sa stal legendou, a som legendou. Chcem fanúšikom poďakovať za podporu.“

Či bude schopný o štyri roky v Riu de Janeiro obhajovať opäť tri šprintérske zlata, zatiaľ netuší. Keď vidí mladé talenty ako Blakea, bude to podľa neho ťažké. „Yohan tam bude mať dvadsaťšesť a bude v skvelej forme. Ja som dokázal všetko, čo sme chcel. V tridsiatke bude ťažké robiť veľké veci. Ja si to teraz chcem hlavne užiť. Práve teraz som flákač a nemám žiadne ciele,“ dodal Bolt.

debata chyba