Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympijská vlajka je už v Riu de Janeiro

Do brazílskeho dejiska Hier XXXI. olympiády Ria de Janeiro dopravili vlajku s piatimi kruhmi, ktorú v Londýne odovzdal prezident Medzinárodného olympijského výboru Jacques Rogge starostovi mesta Eduardovi Paesovi. Práve on a prezident organizačného výboru OH 2016 Sérgio Cabral ako prví vystúpili z lietadla s vlajkou v rukách.

14.08.2012 11:14
Olympijská vlajka Foto:
Olympijská vlajka je už v Rio de Janeiro.
debata

„Tento symbol znamená začiatok veľkej premeny mesta. Brazílii sa ponúka ohromná príležitosť na veľkolepú oslavu,“ povedal Paes po pristátí lietadla, v ktorom bolo aj viacero medailistov z Londýna. „Vrátiť sa do Ria spolu s olympijskou vlajkou je pre nás, športovcov, obrovská česť. Máme dostatok času, aby sme sa všetci zlepšili,“ povedal bronzový z jachtárskej súťaže triedy Star Robert Scheidt.

Brazílčania vybojovali v britskej metropole 17 medailí – tri zlaté, päť strieborných a deväť bronzových. Stačilo to na 22. miesto v poradí krajín.

V utorok vlajku prepravia do hlavného mesta Brasilie na slávnosť za účasti prezidentky Dilmy Rousseffovej. Na druhý deň s ňou Paes navštívi chatrčovú štvrť Alemao na severe Ria a tiež západnú časť mesta Realengo.

debata chyba