Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Briti súdia muža, ktorý po Boltovi hodil fľašu a nazval ho kreténom

Vo štvrtok sa uskutočnilo súdne pojednávanie s mužom, ktorého britská polícia obvinila z toho, že pred štartom finále mužského šprintu na 100 m na OH v Londýne vhodil do priestoru štartovacích boxov plastovú fľašku.

03.01.2013 19:15
bolt, OH 2012, beh, 100m Foto:
Usain Bolt oslavuje víťazstvo v behu na 100m v Londýne na OH 2012.
debata

Tridsaťštyriročný Ashley Gill-Webb tiež údajne vykrikoval na neskoršieho víťaza šprintu Usaina Bolta nemiestne heslá ako „Usain, chcem aby si prehral, Usain si zlý, Usain si kretén“. Populárny jamajský atlét si však vhodenú fľašku nevšimol a ani nepočul urážky na svoju adresu.

Narušiteľ Gill-Webb sa na preteky dostal bez lístka. Na svoju veľkú smolu ši však sadol k holandskej olympijskej výprave, ktorej členkou bola aj bronzová medailistka z džuda Edith Boschová, tá pomohla organizátorom s jeho spacifikovaním. „Keď vhodil fľašku a začal sa vzďaľovať, tak som ho okríkla a spýtala sa ho, či je šialený. Snažil sa ujsť, tak som doňho silno strčila. Bola som naštvaná jeho prejavom dešpektu,“ uviedla „akčná“ Holanďanka a dodala: „Bola som veľmi smutná, že som prišla o preteky.“

Súd vo štvrtkovom vyhlásení uviedol, že Gill-Webb bol v čase incidentu na štadióne „indisponovaný“. „Fľaška pristála extrémne blízko pri atlétoch a je veľké šťastie, že konanie pána Gilla-Webba nespôsobilo niečo vážnejšie,“ povedal podľa agentúry PA žalobca Neil King s dôvetkom, že chuligán síce bol v čase incidentu indisponovaný, ale vedel, čo robí a naschvál obťažoval jedincov okolo seba.

Nespratný fanúšik sa po prevezení na policajnú stanicu podľa súdu správal „trochu čudne“ a na adresu polície predniesol niekoľko slov, ktoré poriadkové jednotky nebudú bližšie komentovať. Polícii odovzdal vopred pripravené vyhlásenie, ktoré podpísal menom škótskeho herca Alana Cumminga. Tvrdil, že s výtržnosťami nemá nič spoločné, no uznal, že na štadióne sa choval „trochu hyperaktívne“.

debata chyba