Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obhajcovia zlata Maďari narazia vo finále na USA

Vo finále mužského olympijského vodnopólového turnaja v Pekingu sa stretnú reprezentácie Maďarska a Spojených štátov amerických. Rozhodli o tom piatkové semifinálové duely. Obhajcovia zlatých medailí spred štyroch rokov z Atén Maďari dokázali zdolať úradujúcich šampiónov starého kontinentu Čiernohorcov o dva góly 11:9 a majú tak šancu na čistý zlatý hetrik, keďže triumfovali v Sydney aj v gréckej metropole.

22.08.2008 15:57
Maďarskí vodní pólisti Foto:
Šťastní maďarskí vodní pólisti.
debata

Po prvej polovici duelu viedli ešte o jeden gól Balkánci, no vôbec im nevyšla tretia osemminútovka, v ktorej dali Maďari tri góly a Čiernohorci ani jeden. Osemnásobní olympijskí šampióni si nadobudnutý dvojgólový náskok v poslednej štvrtine, ktorá sa skončila remízou 2:2, už ustrážili.

V druhom piatkovom semifinálovom dueli to bola jednoznačná záležitosť Američanov, ktorí nedali šancu víťazom Svetovej ligy Srbom. Balkánci sa v prvých troch štvrtinách ešte držali, no záverečnú časť vyhrali reprezentanti USA 3:0 a zabezpečili si finálovú miestenku. Američania majú zatiaľ na konte päť olympijských vodnopólových medailí, no ani jednu zlatú. Je to ich tretie finále, predtým sa do rozhodujúceho súboja dostali v rokoch 1984 a 1988.

Semifinále:

USA – Srbsko 10:5 (3:3, 2:1, 2:1, 3:0) – do finále postúpili USA
Najviac gólov: Azevedo 3, Beaubien a Bailey po 2 – Pijetlovič a Vujasinovič po 2

Maďarsko – Čierna Hora 11:9 (3:4, 3:3, 3:0, 2:2) – do finále postúpilo Maďarsko
Najviac gólov: Kiss 3, Madarás 2 – Janovič, Uskokovič a Gojkovič po 2.

debata chyba