Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plážovému volejbalu na OH kraľovali Američania

Plážovému volejbalu na Hrách XXIX. olympiády v Pekingu kraľovali Američania. Po víťazstve ženského páru Kerri Walshová - Misty Mayová-Treanorová si olympijský triumf pripísali aj ich krajania Todd Rogers a Philip Dalhausser.

22.08.2008 07:23
Todd Rogers, Philip Dalhausser, plážový volejbal Foto:
Američania Todd Rogers a Philip Dalhausser sa tešia z triumfu v plážovom volejbale.
debata

Vo finále mužského turnaja si Američania poradili s brazílskym duom Marcio Arauo – Fabio Magalhaes za 67 minút 2:1 (21, –17, 4).

Majstri sveta z vlaňajška podali vo finále fantastický výkon najmä v treťom tajbrejkovom sete, keď svojich súperov skvelou hrou v poli, ale najmä neomylnými blokmi v podaní dlháňa Dalhaussera odsúdili do úlohy štatistov. Brazílčania, ktorí mali počas úvodných dvoch setov výborné herné fázy, boli v závere tajbrejku už aj mentálne úplne mimo a len bezbranne čakali na koniec stretnutia.

Rogers a Dalhausser sú už tretím americkým mužským párom, ktorý vybojoval najcennejšie kovy v 12-ročnej histórii beachvolejbalu na olympijských hrách. Nadviazali na zlaté úspechy svojich krajanov Charlesa Kiralya a Kenta Steffesa z premiéry v Atlante 1996 ako aj Daina Blantona a Erica Fonoimoanu zo Sydney 2000. Americkú mužskú hegemóniu prerušili iba v Aténach 2004 Brazílčania Ricardo Santos a Emanuel Rego.

Finále:
Todd Rogers, Philip Dalhausser (USA) – Marcio Araujo, Fabio Magalhaes (Braz.)
2:1 (21, –17, 4).

Bronz pre Brazílčanov

Iba 36 min trval piatkový zápas o bronzové medaily. Olympijskí víťazi z Atén Brazílčania Ricardo Santos a Emanuel Rego si ľahko poradili so svojimi rodákmi Renatom Gomesom a Jorgem Terceirom, ktorí pod piatimi kruhmi s prezývkami Geor a Gia reprezentujú Gruzínsko, 2:0 (15, 10). Víťazi boli počas celého zápasu lepší a zaslúžene triumfovali.

O 3. miesto:
Ricardo Santos, Emanuel Rego (Braz.) – Renato Gomes, Jorge Terceiro (Gruz.)
2:0 (15, 10), 36 min

debata chyba