Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dizdarevič: Chutilo to ako dobrý obed u babky

"Na prvýkrát je to oukej," hodnotil slovenský desaťbojár Slaven Dizdarevič svoje premiérové olympijské vystúpenie. Získal 7021 bodov (osobný rekord má 7700) a skončil na 24. mieste. V súťaži ho však výrazne pribrzdil zápal lýtkového svalu i šľachy v pravom chodidle.

22.08.2008 21:10
Slaven Dizdarevič. Desaťboj Foto:
Slaven Dizdarevič počas jednej z disciplín v desaťboji.
debata

„Nemôžem vôbec stúpiť na špičku nohy a v priebehu súťaže sa to ešte zhoršovalo. Bolo mi to ľúto najmä pri behu cez prekážky, čo je moja obľúbená disciplína. Nemohol som bežať naplno, iba som to preskákal o sekundu a pol horšie ako bežne,“ rozoberal rodák zo Sarajeva, ktorého otec je z Bosny a mama zo Slovenska.

Atmosféra olympiády ho nadchla. „Človek tu cíti stonásobne viac emócií ako na bežných pretekoch, olympiáda je jedinečný zážitok. Chutilo to ako dobrý obed u babky,“ prirovnal 27-ročný desaťbojár.

Do Pekingu sa dostal na poslednú chvíľu – limit splnil deň po schvaľovaní nominácie a do výpravy ho doplnili až dodatočne. „Pred poslednou disciplínou som uvažoval nad tým, čím všetkým som prešiel, aby som sa do Pekingu dostal. Cítim satisfakciu aj veľkú motiváciu do budúcna. Som celkom ušetrený materiál, keďže som sa atletike nikdy poriadne nevenoval. Mal som dlhé pauzy, vynechával som sezóny. Desaťboj je o skúsenostiach a ja ho robím poriadne prvý rok. O štyri roky v Londýne však budem mať ideálny vek,“ naznačil Dizdarevič.

Desaťboj vyhral Američan Bryan Clay, obhajca prvenstva Čech Roman Šebrle skončil až šiesty.

debata chyba