Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Írsky tréner: V boxe sa rozhodovalo nespravodlivo

Hlavný tréner írskych boxerov Billy Walsh vyhlásil, že rozhodcovia na olympijských hrách v Pekingu nemali dostatočnú kvalitu a rozhodovali nespravodlivo. Jeho zverenec Kenny Egan sporne prehral v nedeľňajšom finálovom súboji v kategórii do 81 kg s domácim borcom Žang Siao-pingom 7:11.

24.08.2008 15:41
box, OH 2008 Foto:
Čang Siao-Pching dvíha nad hlavu čínsku vlajku po víťazstve nad Írom Kennym Eganom vo finále boxu v kategórii do 81 kilogramov.
debata

„Podľa môjho názoru mu rozhodcovia nezapočítali tri alebo štyri jasné zásahy súpera,“ povedal po zápase rozhorčený Walsh a dodal: „Pred domácim publikom arbitri preferovali čínskeho boxera. Na Hrách XXIX. olympiády jednoducho neboli najlepší rozhodcovia.“

Zo svojej prehry bol sklamaný aj samotný Egan: „Zasiahol som môjho protivníka dvoma údermi, ale body pribudli na jeho konto. Podľa mňa som mal byť víťazom finálového súboja ja. Je to veľmi nespravodlivé. Bohužiaľ, box je už raz taký.“ Žang si myslí, že zvíťazil zaslúžene: „Egana by som zdolal aj pred jeho domácim publikom. Vo finále som bol lepší ako on.“ Výroky boxerských rozhodcov na OH v Pekingu boli terčom častej kritiky. Podľa názoru mnohých, arbitri nadržiavali najmä domácim.

debata chyba