Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolt bežal v zákrute stovku za 8,94 sekundy!

Švédsky atletický expert a dlhoročný štatistik Lennart Julin z rozboru televízneho videozáznamu finálového behu na 4 x 100 m mužov na olympijských hrách v Pekingu došiel k zaujímavým záverom.

24.08.2008 13:47
4x100m štafeta muži, OH 2008 Foto: ,
Usain Bolt a Asafa Powell oslavujú víťazstvo Jamajky v štafete a nový svetový rekord. Bolt má už tretie zlato a každé v novom svetovom rekorde.
debata

Tretí úsek, ktorý sa beží v zákrute, absolvoval fenomenálny Jamajčan Usain Bolt za 8,94 sekundy! Pravda, absolvoval ho letmo, čo tento famózny čas skresľuje.

Finišman jamajského kvarteta Asafa Powell prešprintoval svoj stometrový úsek za 8,73 sekundy.

Jamajka zožala úrodu tvrdej práce

Dominancia Jamajky v šprintérskych disciplínach na olympijských hrách bola len otázkou času. Piatimi zlatými medailami, štyrmi z individuálnych šprintov a jednou zo štafety, vyrovnali druhý najlepší olympijský výkon reprezentantov USA z roku 1988 v Soule. Lepší boli Američania len v roku 1984 v Los Angeles, kde získali kompletnú zbierku zo šprintérskych súťaží.

Reprezentanti Karibského ostrova by možno vyrovnali aj tento rekord, v súťaži žien na 4×100 m im však vo finále vypadol kolík. Svojich krajanov naštartoval výbornými výkonmi najmä trojnásobne zlatý Usain Bolt. „Sme lídrami v atletickom svete. Je to výsledok čistého talentu, o ktorý sme sa správne starali. Žneme teraz úrodu tvrdej práce,“ povedal prezident Jamajského olympijského výboru Mike Fennell, podľa ktorého Jamajka tvrdo bojuje aj proti dopingu: "Veľmi seriózne sme sa za posledné roky postavili k otázke boja proti dopingu. Testujeme našich športovcov a postupujeme podľa pravidiel IAAF.

debata chyba