Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká skupina Tři sestry zložila Špotákovej pieseň

Česká oštepárka Barbora Špotáková už má pieseň za zlatú olympijskú medailu, ktorú získala presne pred týždňom. Hudobná skupina Tři sestry vo štvrtok v jednej z pražských reštaurácií premiérovo zahrala skladbu Čtvrtá sestra, v ktorej oslavuje úspešné pekinské vystúpenie českej atlétky.

28.08.2008 16:05
Barbora Špotáková, oštep Foto:
Česká oštepárka Barbora Špotáková sa teší zo zlatej medialy.
debata

Frontman skupiny Lou Fanánek Hagen v texte pripomenul dramatický priebeh pretekov, v ktorých Špotáková do posledného pokusu prehrávala s Ruskou Mariou Abakumovovou. Súčasťou je aj fínsky komentár súťaže, ktorý na Špotákovú urobil najväčší dojem. Refrén je oslavou majsterky sveta, ktorá nechala zabudnúť na to, že najčastejšie rozhoduje preteky hneď prvým hodom.

„Naštěstí však oštěp třímá dáma, která šestým tahem dává mat. Dobrá forma vážně není fáma, jednadvacátýho srpna já se mohu smát,“ znie za rockových tónov.

Špotákovej sa netradičný darček veľmi páčil. „Pesnička je úplne skvelá. Text je naozaj trefný, to Fanánek vie vždy vystihnúť. Je úžasné byť súčasťou pesničky, mám veľkú radosť,“ pochvaľovala si veľká fanúšička skupiny. Už sa vraj teší na to, ako si pieseň vypočuje na koncerte naživo a naučí sa ju sama spievať.

debata chyba