Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Phelps našiel výzvu - kratšie trate a Bernarda

Najúspešnejší olympionik všetkých čias Michael Phelps sa chce v budúcnosti orientovať na kratšie plavecké trate. Osemkrát zlatý z Pekingu by chcel na budúcoročných majstrovstvách sveta v Ríme plávať 100 m voľný spôsob, kde by rád zdolal súčasného olympijského šampióna Alaina Bernarda.

26.08.2008 15:36
Michael Phelps Foto:
Michael Phelps.
debata

Francúzsky šprintér vyhral v Pekingu kráľovskú plaveckú disciplínu a ešte v semifinále utvoril aj svetový rekord. Ten mu však následne v ďalšom semifinále vzal Austrálčan Eamon Sullivan.

„Bernard je pre mňa veľkou výzvou, ale aj ďalší skvelí plavci na 100 m, napríklad dvojnásobný majster sveta Filippo Magnini,“ uviedol Phelps pre Gazzetta dello Sport. Zároveň však 23-ročný Američan dodal, že teraz na plávanie nedokáže poriadne myslieť, keďže obrovské olympijské vypätie v Pekingu zanechalo svoje stopy. On aj jeho tréner Bob Bowman si chcú dopriať dlhší odpočinok. „Potrebujeme to obaja ako soľ,“ dodal Phelps, ktorý sa po OH 2008 so 14 zlatými medailami na konte pevne usadil na prvej priečke historického rebríčka najúspešnejších športovcov olympiád.

Fenomenálny Američan v budúcnosti ráta aj s tým, že zo svojho repertoára vyškrtne obe polohovkové disciplíny. A možno vyskúša aj najkratší šprint: 50 m voľným spôsobom. „Štvorstovku už plávať nechcem a na dvojstovke možno tiež nie. Tam sa zrejme stane jednotkou Ryan Lochte,“ zauvažoval Phelps.

debata chyba