Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martikán rozhodne, či jeho kauza pôjde na súd

Prípad Michala Martikána, ktorému po spornom verdikte rozhodcov pripadlo na OH vo vodnom slalome iba striebro, môže mať dohru už iba na arbitrážnom resp. civilnom súde. Myslí si to predseda Slovenského olympijského výboru František Chmelár. Prvý muž SOV uviedol, že konečné slovo v celej záležitosti bude mať práve Martikán.

30.08.2004 12:21
debata

„Až po návrate z Atén na Slovensko a po porade s ním sa rozhodneme, či budeme celú túto záležitosť ešte ťahať po súdoch,“ povedal Chmelár. Ako je známe, vedenie slovenskej výpravy je presvedčené, že Martikán prišiel o zlatú medailu neoprávnene na základe chybného verdiktu rozhodcov, ktorí mu pri finálovej jazde zarátali chybu na jednej z bránok. Navýšenie výsledného času o dve trestné sekundy napokon rozhodlo o zlate v prospech Francúza Tonyho Estangueta. Predstavitelia slovenskej výpravy resp. SOV vzápätí iniciovali celý rad opatrení, aby svojmu pretekárovi prinavrátili zlatú medailu, ale výsledky pretekov v C1 zostali aj po interpelácii u najvyšších predstaviteľov Medzinárodnej kanoistickej federácie  (ICF) Ullricha Feldhoffa a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacquesa Roggeho v platnosti.

Samotný Martikán sa po návrate na Slovensko vyjadril, že aj keby sa výsledky dodatočne ešte raz zrevidovali v jeho prospech a stal by sa predsa len olympijským víťazom, takúto zlatú medailu by už nechcel. Martikán na tlačovej besede bezprostredne po pretekoch uviedol, že napriek tomu, že si nie je vedomý vlastnej chyby pri prejazde bránkou, bude rešpektovať rozhodnutie rozhodcov.

 
debata chyba