Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šok od lyžiarskeho velikána, rakovina semenníkov. Hantuchová reagovala

Jedna z najväčších hviezd zjazdového lyžovania nedávnej minulosti, Nór Aksel Lund Svindal, má rakovinu semenníkov. Päťnásobný majster sveta zverejnil informáciu na sociálnej sieti.

24.09.2022 17:35
Aksel Lund Svindal Foto:
Aksel Lund Svindal.
debata (3)

Bývalý celkový víťaz Svetového pohára v rozsiahlom príspevku opísal, ako na ochorenie prišiel. „Cítil som vo svojom tele zmenu. Nevedel som, či to niečo znamená, ale rozhodol som sa ísť na testy,“ napísal Svindal.

Po výsledkoch ho takmer okamžite poslali do nemocnice. „V nej potvrdili to, čoho sa lekár obával: rakovina semenníkov,“ uviedol Nór.

Prognóza na úspešný boj s ochorením je v jeho prípade dobrá. „Mal som skvelú lekársku podporu, trochu šťastia a urobil som dobré rozhodnutie.“ Tým bolo, že sa včas rozhodol situáciu riešiť s odborníkmi.

„Muži len ťažko hovoria o svojich zdravotných problémoch,“ vysvetľuje. Predpovedá rýchly proces rekonvalescencie. „Testy, skeny a operácia prebehli rýchlo. Už po prvom týždni som vedel, že prognóza je veľmi dobrá,“ potešil fanúšikov.

660072727 Čítajte viac Tvrdý pád a zlomenina v holennej kosti. Vlhová má o súperku menej

Zaujímavosťou je, že ako prvá na jeho nečakaný príspevok reagovala bývalá slovenská tenistka Daniela Hantuchová, ktorá vložila do komentárov tri emotikony modlenia.

Svindal je jedným z najúspešnejších lyžiarov všetkých čias. Nór vyhral malý krištáľový glóbus v zjazde (2×), super-G (5×), obrovskom slalome a kombinácii. K tomu sa pridali dve celkové víťazstvá vo Svetovom pohári v sezónach 2006/07 a 2008/09.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Aksel Lund Svindal #alpské lyžovanie