Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej medaila nie je medajla. Ministerstvo na preklep vtipne reaguje

Petra Vlhová je zvyknutá na víťazstvá. A tiež na početné gratulácie. Od fanúšikov, súperiek, ale aj od tých, ktorí si chcú "prihriať svoju polievku". Od politikov.

27.01.2022 10:18 , aktualizované: 20:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (74)

Po jej 2. mieste v obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi však pristála na sociálnej sieti gratulácia, ktorá už na prvý pohľad vyzerala byť závadná. „Skvelá Petra Vlhová opäť získala medajlu. Gratulujeme,“ písalo sa v nej.

Upozorňujeme na nesprávne napísané slovo „medajla“.

Ale teraz to najdôležitejšie – autorom gratulácie je Ministerstvo školstva Slovenskej republiky. Nuž, ani tam si občas nevedia rady s gramatikou.

Na obranu ministerstva však treba dodať, že chybu si hneď priznalo a vtipne ju aj oglosovalo.

„Ďakujeme všetkým, ktorí nás upozornili na preklep. Peti Vlhovej gratulujeme k druhému miestu v obrovskom slalome a počkáme si na MEDAILY, ktoré nám nepochybne prinesie z blížiacej olympiády,“ zároveň si zaprognózovalo.

A dodalo aj jedno P.S. „Aby sme takýmto preklepom v budúcnosti predišli, aktuálne pripravujeme reformu obsahu vzdelávania. Budeme radi, ak sa zúčastnite aj verejných konzultácií.“

Dobré, nie?

Na ďalšie faux-pas, tentoraz od televíznej spoločnosti Infront, ktorá pripravuje priamy prenos, upozornila na sociálnej sieti samotná Vlhová. Pred jej druhou jazdou na obrazovke zasvietilo, že jej posledné víťazstvo v obrovskom slalome sa datuje k sezóne 2020 v Sestriere. My však vieme, že vyhrala aj v Jasnej 2021.

Slovinsko Maribor Slalom Ženy Vlha Čítajte viac Cesta do Číny. Vlhovci berú so sebou tonu materiálu
74 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #Petra Vlhová