Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci (zatiaľ) neurobili nič navyše. Čo tak pokaziť fínsku párty?

Craigovi Ramsaymu jedno treba uznať. Po sedemročnej odmlke priviedol hokejový mančaft dvakrát po sebe do štvrťfinále.

26.05.2022 09:20
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Fínsko KEX Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Pekné, lebo my – Slováci sme si už odvykli. Dokázal to s tímom, ktorý nebol úplne podľa jeho predstáv. Po viacerých „ospravedlnenkách“ bral, čo sa dalo.

Ale!

Oproti vlaňajšiemu šampionátu je aktuálny postup predsa len iný. Menejcenný je možno prisilný výraz, no derie sa na jazyk. Za bežných okolností by hráči boli už zrejme doma. Absencia Ruska výrazne zmenila tvár A-skupiny.

Aj preto, ak existuje miesto, kde sa láme úspech s neúspechom, potom Ramsay a spol. sú práve na ňom. Urobili, čo mali urobiť, avšak zatiaľ nič navyše. Pomohol im aj šampionátový program, ktorý unavených Dánov vopred akoby odpísal.

Slovensko Taliansko Čítajte viac PODCAST: Prehry s Fínskom? To je história, dnes je nový deň

Fínsko je ťažký súper. Najťažší možný, hoci v Tampere sa nedalo veľmi vyberať. Od MS 2004 ho Slováci na žiadnom veľkom podujatí nezlomili. S nikým iným nemajú takú žalostnú bilanciu.

Suomi jednoducho Slovákom nesedia. Sú to robotníci z ľadu. Všade minimálne dvaja. Chyby nerobia, často využívajú omyly druhých. Aspoň jeden sa vždy pritrafí a Fínom to neraz stačí.

Hokejovo ospalé Helsinki sme vymenili za „nabudené“ Tampere. Tunajšia hala je krásna, mesto žije šampionátom. Akoby si ani nechcelo pripustiť, že so Slovenskom sa dá prehrať. Ale nečudujme sa, Fíni zatiaľ dostali iba štyri góly z hry a budia dojem, že si idú pre zlato.

Zaujímavosti o hokejistoch Fínska Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Fínsko naposledy získalo titul majstra sveta v...

To je však zradná pozícia. Predovšetkým v zápase, po ktorom už nikto nemá právo na reparát.

Fíni milujú Slovensko. Nielenže ho pravidelne zdolávajú, ale z Bratislavy si priviezli dva z troch titulov majstrov sveta.

Čo tak im teraz pokaziť hokejovú párty?

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #fínski hokejisti #MS 2022 v hokeji #Fínsko 2022