Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Čo zachránili deti a čo hráči

Slovan by mal rozposlať ďakovné listy učiteľom, trénerom a rodičom, ktorí priviedli v neskorý a chladný večer tisíce detí na Tehelné pole. Lebo všetci, čo to už zažili, vedia, že hrať pred prázdnymi tribúnami je hotová pohroma.

20.09.2019 10:10
Dávid Holman Foto: ,
Dávid Holman zo Slovana pri mladých fanúšikoch po víťazstve nad Besiktasom.
debata (10)

Deti ani na chvíľu nerezignovali. Rozžiarili a zjemnili prostredie na štadióne. Jednoducho, zachránili zápas v hľadisku.

Na ihrisku ho zachraňovali v hodine dvanástej domáci futbalisti. Aj keď, úprimne, ani bod s Besiktasom by nebol na zahodenie. Štvrtkový večer bol príkladom úžasných paradoxov, ktoré prináša futbal.

Belasí začali pohárovú púť proti Sutjeske. Dva razy zbabrali závery zápasov a vypadli. Teraz? Svoje najväčšie výhry sezóny vybojovali v posledných sekundách. Nielen proti Besiktasu. Aj predtým doma so Solúnom dali gól, ktorý rozhodol o ich postupe, v samom závere.

Sutjeska, ktorá ich stopla hneď na začiatku, je už dávno z kola von. A už vyletel aj jej premožiteľ. Slovan? Oslavuje historické víťazstvo v Európskej lige.

Triumf Slovana nad Besiktasom v Európskej lige Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole pred zápasom Slovan - Besiktas.

Na žrebovaní čakal tichučko v poslednom výkonnostnom koši. Ale hneď na štarte zdolal súpera, ktorého mu vytiahli z prvého. Dlho nebol v súboji s Besiktasom lepší. Ale opäť zvládol zápas takticky, Besiktas mu sadol na lep ako mucha. Po prestávke domáci prehrávali a keď sa naplnila 90. minúta, bolo 2:2. Ale potom zasadili súperovi ťažký knokaut.

Tento kúsok všetko ostatné zmazal. Šťastie praje odvážnemu. Slovan má tých istých hráčov, to isté mužstvo ako pred dvoma mesiacmi. Ale je sebavedomejší, vnútorne silnejší, viac si verí. Preto body s Besiktasom nemusia byť jeho posledné v tejto súťaži.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Besiktas Istanbul