Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vytriezvenie po Ukrajine

Je to mrzuté. Slováci si trúfali v skupine Ligy národov postúpiť a Česko či Ukrajinu vymeniť za Francúzsko, Španielsko, Anglicko... Namiesto toho ich o dve poschodia nižšie čakajú Maďarsko, Bulharsko, Cyprus...

20.11.2018 13:41
Slovensko, futbal Foto: ,
Sklamaní slovenskí futbalisti po prehre s Českom.
debata (12)

Hapalovi zverenci po jednoduchej a efektívnej hre s priamočiarym ťahom na bránku, dobrým pohybom i tempom v zápase s Ukrajinou ukázali komplikovaný a ťažkopádny výkon v súboji s Českom. Vo federálnom derby im súper nedovolil nič z toho, čo predtým Ukrajina.

Iný súper, iný prístup, iná hra. Ľahkonohí, lietajúci slovenskí hráči akoby dostali na chrbát ťažký náklad, ktorý mali vyniesť na Téryho chatu.

Hapal si myslí, že mužstvo nehralo tak zle, aby prehralo. Ale určite ani tak dobre, aby vyhralo. Nevypracovalo si v podstate šancu a v jedinej nebezpečnej situácii Duda netrafil bránku. Zápas v Edene nezvládli.

Slováci museli zvíťaziť, potrebovali za každú cenu streliť gól, ale s výnimkou úvodnej dvadsaťminútovky to na ihrisku nebolo vidieť. Ani v závere, keď to bolo už hop alebo trop, nedokázali zariskovať a potrápiť súpera. Vtedy sa najviac prejavila ich futbalová bezradnosť. Po góle sa už nepozbierali.

Zopakovali chybu z predchádzajúcej kvalifikácie, v ktorej bojovali o MS v Rusku. Prvé dva zápasy prehrali a bolo vymaľované. Ich situácia bola už nesmierne komplikovaná.

Detto Liga národov. Keď v trojčlennej skupine tím v úvode dva razy podľahne, je to futbalová samovražda a pomôže mu už len zázrak.

Keď sa hráči najbližšie stretnú, musia sa lepšie pripraviť, aby do tretice nespackali aj úvod ďalšej kvalifikácie. Zápas s Českom ukázal, že všetko nepôjde tak pohodovo, ako sa zdalo po Ukrajine.

Veľké federálne derby v Prahe Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Kapitán Slovenska Martin Škrtel bráni českého...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #českí futbalisti #UEFA Liga národov