Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Stoch. Potrebujeme ho?

Miňo Stoch, ako ho kamaráti volajú, je poriadne číslo. Má toho na rováši dosť.

13.11.2018 05:00
Miroslav Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch na zraze v Šamoríne.
debata (31)

Nik sa nemôže čudovať bývalému koučovi Kozákovi, že ho prestal pozývať do mužstva. Hráč ho kádroval nevyberavými slovami na ceste z európskeho šampionátu vo Francúzsku.

Dajme teraz staré hriechy bokom. Aj ťah nového trénera Hapala sa dal očakávať. Čo bolo, bolo. Teraz som trénerom ja. Chce sa presvedčiť, či Stoch zostal živlom, ktorý sa nevie vpratať do kože. Alebo rokmi dostal rozum, dokáže rešpektovať pravidlá hry a pomôže Hapalovi i mužstvu. Futbalovo medzi dvadsať najlepších slovenských futbalistov určite patrí. A možno aj do základnej zostavy, to je vždy na posúdení trénera.

Stoch vyše dva roky nebol v kádri a svet sa nezrútil. Sotva si niekto trúfne tvrdiť, že ak by v ňom zostal, Slovensko postúpi na šampionát do Ruska alebo bude aktuálne lepšie stáť v Lige národov. Také zázraky nemajú v náplni práce ani také kalibre ako Messi či Ronaldo.

Jeho kariéra bola v posledných mesiacoch polovičná. Ak by sa v jej finiši chcel ešte poriadne nadýchnuť a niečo dokázať, zahrať si aj v kvalitnejšej lige, ako je len česká, reprezentačný dres zvýši jeho kredit i cenu. V tomto okamihu mu národný tím môže pomôcť ešte viac ako on jemu.

Obe strany prejavili ústretovosť. Stoch prišiel pozitívne naladený a je pripravený pomôcť. Tvrdí, že mu reprezentácia chýbala a vždy si ju vážil. To sú dobré východiskové body. Takého Stocha Hapal potrebuje.

V kolónkach mal dať a dal musí byť rovnováha. Potom jeho návrat bude mať pre všetkých zmysel.

Zraz futbalistov v Šamoríne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Miroslav Stoch na reprezentačnom zraze.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch #slovenskí futbalisti